İTB'de seçim telaşı

Güncelleme Tarihi:

İTBde seçim telaşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2018 18:44

İTB'de seçim telaşı

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Borsası (İTB) meslek komiteleri ve meclis üyeleri, saat 10.00'da başlayıp 16.00'da sona eren seçimle belirlendi. Toplamda 19 meslek komitesine 127 üye seçilirken, bu üyelerin en çok oy alan 54'ü İTB meclis üyesi olmaya hak kazandı.

İTB'de, meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi, 19 meslek komitesine ayrılan toplam 19 sandığın, saat 10.00'da oy verme işlemine açılmasıyla başladı. Tüm meslek komitelerinden toplam 1602 seçmenin 537'si oy kullanırken, 8 oy geçersiz sayıldı. Saat 16.00'da sandıkların açılmasıyla sayım işlemleri başladı ve tüm komitelere toplamda 127 üye seçildi. Bu üyelerin, kendi komiteleri içinde en çok oy alan 54'ü, İTB meclis üyesi oldu. Yeni oluşan meclis, 6 Nisan'da yapılması planlanan ilk toplantıda yeni dönemin yönetim kurulu ve meclis başkanlığı ile diğer organlar için isimler belirleyecek.

Toplam üye sayısı 61 ve daha fazla olan meslek komitelerinde 7'şer kişi, asil meslek komitesi üyesi seçilirken, 61'den az üye sayısına sahip komitelerde 5'er kişi seçildi. Her meslek komitesinde, asil üye sayısı kadar da yedek üye seçildi. Meslek komiteleri 5 kişiden oluşan gruplardan 2'şer, 7 kişiden oluşan gruplardan ise 3'er kişi, asil ve yedek meclis üyesi olarak seçildi. 

Seçimlerle ilgili konuşan Işınsu Kestelli, sanayicilerin ve tüccarların faaliyet alanlarında fikir alışverişi yapmalarına, geleceklerini hür iradeleriyle inşa etmelerine imkân sağlayan İTB'nin, demokrasi için de seçkin bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Güzel bir bahar gününde adeta bir demokrasi şöleni yaşadıklarını belirten Kestelli, "Türkiye'nin en eski borsası olarak komite ve meclis üyelerimizi vakar içinde geçen bir seçimle belirledik. Bir hafta içinde yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı ile diğer temsil delegelerini belirleyip seçim sürecimizi tamamlamış olacağız" dedi.

Toplumsal olaylar karşısında duyarlı davranan, ön alan, sorumluluk üstlenen bir borsa olduklarını vurgulayan Kestelli, "Borsamızın bundan sonra da bu yolda yürüyeceğine, ülke çıkarına olan her meselede üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya gayret gösteren bir kurum olmaya devam edeceğine inancımız tam. Geçmişte ülkemizin yaşadığı sıkıntılar karşısında dik durmayı başardık. Yarınların bizlere getireceği zorluklarla da aynı kararlılıkla mücadele etmeye hazırız. Önümüzdeki dönem, Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl hedeflerine yürüyeceğimiz önemli bir dönem. Sanayi 4.0'la başlayıp, Tarım 4.0'a ulaşan büyük bir değişimin tam ortasındayız. Tüm çalışmalarımızı bu durumu öngörerek yapmak durumundayız. Nasıl ki ülkemizdeki ilk örgütlü ticaret bu borsadan filizlendiyse, gelecek de buradan yeşerecek. Başarabileceklerinizin sınırı olmadığına inanıyorum. Yeni dönemde daha geniş katılımlı, daha üretken, düşünen, tartışan, sonuca ulaşan ve kazanan bir borsayı birlikte hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Davut CAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!