İtalyan takımı: Türkiye'ye gitmek istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

İtalyan takımı: Türkiyeye gitmek istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 13:25

Son dönemdeki terör olaylarını bahane eden İtalya'nın Cucine Lube Civitanova takımı, çarşamba günü Ankara'da Halkbank ile oynayacağı Erkekler Şampiyonlar Ligi maçının tarafsız sahaya alınması için Avrupa Voleybol Konfederasyonu'na (CEV) başvurdu.

Haberin Devamı

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Habertürk'e yaptığı açıklamada, müracaat yazısının kendilerine ulaştığını belirterek, "İtalyan kulübü, CEV'e başvurarak maçın tarafsız sahada oynanmasını istemiş. Bu yazı cumartesi günü elimize ulaştı. Bizim federasyon olarak duruşumuz bellidir. Ankara, dünyanın tüm başkentleri kadar güvenlidir. Kendilerine her türlü güvenceyi verdik. Bu isteği yerine getirmek teröre prim vermek olur. Emniyet yetkilileriyle de konuştuk. Bize her türlü güvenlik önleminin alınacağına dair garanti verdiler. Bunları CEV'e de ilettik" ifadelerini kullandı.

SON KARARI CEV VERECEK
Maçın tarihi ve yeri daha önceden belirlendiği için son kararı CEV'in vereceğini belirten Mutlugil, "Şu anda alınan resmi bir karar olmadığı için maç planlandığı gibi oynanmak zorunda. Eğer rakip gelmezse ceza alır ve turu Halkbank geçer. Ancak CEV'in maçın oynanacağı yeri değiştirme veya maçı erteleme yetkisi var. Biz gerekli yanıtı ve güvenlik konusunda alınacak tedbileri kendilerine ilettik. Bundan sonrası beklemek olacak" diye konuştu.

İtalyan takımı: Türkiyeye gitmek istemiyoruz
İTALYAN EKİBİ İLK MAÇI 3-2 KAZANMIŞTI
Civitanova ile Halkbank arasında İtalya'da oynanan ilk maç 3-2 evsahibinin üstünlüğü ile sona ermişti. Başkent ekibi, çarşamba günü oynayacağı maçta 3-0 ve 3-1'lik galibiyetlerde turu geçen taraf olacak. 3-2 de ise altın set oynanacak ve 4'lü finallere gidecek takımı bu set belirleyecek.

Haberin Devamı

İTALYANLAR BUNU HEP YAPIYOR
İtalyanlar daha önce de 2 defa terör olaylarını bahane ederek Türkiye'de oynayacakları iki maçı erteletmişti.

1998 yılında İtalya ile yaşanan Abdullah Öcalan krizi sonrasında Juventus Kulübü, Galatasaray ile İstanbul'da oynaması gereken maça gitmek istemediğini açıklamış; karşılaşma Türkiye'nin garanti vermesi üzerine bir hafta ertelenmiş ve olağanüstü güvenlik koşulları altında yapılmıştı.

25 Kasım 2003'te yine Juventus'un İstanbul'da Galatasaray ile oynaması gereken Şampiyonlar Ligi maçı, İtalyan ekibinin İstanbul'a gelmek istememesi nedeniyle 2 Aralık tarihine ertelenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!