İtalyan mutfağının sırrı

Sizce İtalyan mutfağının bu kadar sevilmesinin sebebi nedir?

Haberin Devamı

Ben bir yemekçi olarak İtalyan yemeklerinin yediden yetmişe herkes tarafından sevilmesinin sebebini çok düşündüm. Bence işin sırrı İtalyan insanında.
Evet, yanlış duymadınız, İtalyan insanı dedim. İtalyan yemekleri çok pratik olabilir, değişik malzeme ve sunumuyla bütün dünyanın gönlünü fethetmiş olabilir ama bence İtalyan mutfağının bu kadar seviliyor olmasının gerçek sebebi İtalyanların yaşam tarzında ve kültürlerinde gizli.
Sofra başında uzun uzun oturulan, güzel, bol kahkahalı yemekler, her kafadan bir ses çıkan mutfak sohbetleri, insanda her daim yaşama sevinci uyandıran hareketlilik ve neşe, yemekten çok sofrada ve mutfakta geçirilen hayat dolu dakikalar dünya insanını çok cezbediyor.
Gürültü, kalabalık sofralar, gerektiğinde hayatı durduran rehavet... Anlayın ya da anlamayın, insanı cezbeden, özendiren bir şeyler var İtalyanların yemek kültüründe.
Yeşilin, kırmızının, sarının ahenkle birleştiği İtalyan sofraları, konuşmanın, kahkahanın, rahatlığın da bol olduğu yerler aslında. Sıcak ve doğal sofralardır İtalyan mutfağını çok sevilir kılan. Ve aslında İtalyan mutfağı, bir Akdeniz memleketi olarak bize de çok yakındır, hem sofrası hem yemekleriyle.

Haberin Devamı

Cevizli tavuk salatası

Maydanoz, dereotu ve taze yeşil soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik doğrayın. Tavuk göğüs etini haşlayıp soğumasını bekledikten sonra küçük parçalar halinde didikleyin ve derin bir kaba koyun.
Üzerine maydanoz, dereotu ve taze yeşil soğanı ekleyip karıştırın. Ceviz içini ve bezelyeyi de ilave edip tuz, pulbiber, kimyon ve karabiberi serpiştirin ve iyice karıştırın. Son olarak, üzerine zeytinyağını da gezdirin. Tavuklu karışımı servis tabağına alın. Üzerine birkaç adet bütün ceviz yerleştirip servise sunun.

Malzeme listesi

- 1 adet tavuk göğsü
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 5 adet taze yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon, karabiber
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye

Yazarın Tüm Yazıları