İtalyan basını öfke kustu!

Güncelleme Tarihi:

İtalyan basını öfke kustu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 14:53

İtalya medyası, Bayern Münih'e uzatmada elenen Juventus'un hakem hatalarına kurban gittiğinde birleşti.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Bayern Münih’in uzatmalarda Juventus’u 4-2 yenerek turnuvadan elemesi İtalyan basınında geniş yankı buldu. İtalyan basını, “net bir goldü” noktasında buluştukları Juventus’un bir golünü iptal eden hakeme yüklendi.

İtalyan medyası, Juventus’un gösterdiği performansa övgüde bulunurken, Alvaro Morata’nın 23. dakikadaki golünün ofsayt sayılarak iptal edilmesini sert sözlerle eleştirdi. Corriere dello Sport “Juve öfkeli” manşetiyle okuyucuyla buluşurken, karşılaşmayı yöneten hakem Jonas Eriksson’un tam bir felaket olduğu yorumunu yaparak, Morata’nınkinin düzenli bir gol olduğunu savundu. Gazete ayrıca, 44’üncü dakikada oyun kurallarına aykırı hareket eden ve sarı kart gösterilen Bayern Münih’li Joshua Kimmich’in aslında kırmızı kartı hak etmiş olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Gazetedeki bir yorum yazısında ise, yapılan tüm haksızlıklara rağmen Juventus’un büyük bir oyun ortaya koyduğu belirtildi.

“BU ACIMASIZCA”

La Gazzetta dello Sport ise Juventus’un elenmesini “Bu acımasızca” manşetiyle görürken, turu geçmeyi hak eden tarafın İtalyan ekibi olduğunu kaydetti. Gazete, “Bayern 91’inci dakikaya kadar korktu. Juentus’a ölümcül darbe ise, uzatmalarda ve hakem kararlarıyla geldi” ifadelerini kullandı.

Bir yorum yazısında ise, Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri’ye ilişkin “Aferin Allegri, doğru yoldasın” yönünde övgü dolu ifadeler kullanıldı.

“HAKEM KATLİAMI”

Juventus’a yakınlığıyla bilinen Torino merkezli Tuttosport ise, “Bu haksızlık” manşetini atarak, siyah-beyazlı ekibin bir saatten fazla Alman ekibine üstünlük sağlamasına rağmen, karşılaşmanın son dakikasında yediği beraberlik golüyle yıkıldığını yazdı.

Morata’nın golünün iptal edilmesinin yanlış bir karar olduğunu belirten bu gazete de, müsabakada tam bir “hakem katliamı” yaşandığını öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!