İtalya'dan teklif var

Güncelleme Tarihi:

İtalyadan teklif var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2012 01:34

Sarı kırmızılı takımı lig 8’incisi olarak alıp, birinci yılında şampiyonluğa taşıyan, bu sezon da ilk yarıyı lider tamamlayan Fatih Terim Avrupa kulüplerinin gözdesi. İlk sırada da Inter var.

Haberin Devamı

1.5 yıl önce enkaz denilecek durumda ve Türkiye Ligi’nin 8.’si takımı devralan Fatih Terim, G.Saray’ı kısa sürede zirveye çıkardı.

Tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren G.Saray’ı şampiyonluğa ulaştıran, bu sezon da ilk yarıyı lider kapattıran Terim’in başardıkları İtalyanların da dikkatini çekti. Herkes futbolcuları konuşsa da G.Saray’da oyunculardan öte ilk transfer teklifinin Fatih Terim’e geldiği ortaya çıktı.

Daha önce İtalya’da Fiorentina ve Milan kulüplerini çalıştıran Fatih Terim’le birçok Avrupa kulübünün ilgilendiği ve bunlar içinde İtalyan devi Inter’in de bulunduğu öğrenildi.

‘ACABA BİZE GELİR Mİ?’

İtalyan kulübü yetkililerinin Terim’in görevi kabul edip etmeyeceği yönünde nabız yokladıkları, tecrübeli teknik adamın ise şu anda G.Saray ile Türkiye Süper Ligi ve Şampiyonlar Ligi’nde başarı hedefine odaklanmışken, başka şeylerle ilgilenmek istemediğini bildirdiği belirtildi.

Terim’in sarı kırmızılı kulüple sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Terim’in sezon sonunda Inter’in ilgisine nasıl bir karşılık vereceği merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

KISKANDIRAN BAŞARILAR

İşte Terim’i Avrupa kulüplerinin gündemine sokan başarıları:

- Geçen sezon sıfırdan kurduğu takıma kısa sürede 5 derbi zaferi, 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 1 Süper Kupa Şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi’nde tur atlama ve son 16’ya kalma başarısı yaşattı. Şu anda ligde lider…
-  6 Fenerbahçe derbisinde 3 galibiyet, 2 beraberlik elde etti ve rakibine sadece 1 defa mağlup oldu.
-  1,5 yıl içinde sadece Türkiye Kupası’nda başarısızlığa uğrarken, tam bir derbi canavarı oldu. Sarı kırmızılılar, Terim yönetiminde çıktığı son 11 derbi maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik aldı.
- Şampiyonlar Ligi’ne 6 yıl aradan sonra katılan Galatasaray, son 16’ya kalırken, Fatih Terim’in ısrarla isteyip aldırdığı Burak Yılmaz, altın karmaya girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!