İtalya'dan MARBLE'a, taş gibi destek

Güncelleme Tarihi:

İtalyadan MARBLEa, taş gibi destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:32

İtalya'dan MARBLE'a, taş gibi destek

Haberin Devamı

İZMİR'de düzenlenen, 22'nci Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda (MARBLE), İtalya'dan gelen firmalar büyük ilgi gördü. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) Müdürü Aniello Musella, "MARBLE, hem Türkiye - İtalya arasında daha çok ticaretin kapısını açıyor, hem de üretici ve tüketici için katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkmasını sağlıyor" dedi.

Dünyanın ilk üç mermer fuarı arasında yer alan MARBLE, 22'nci kez kapılarını açtı ve doğaltaş sektörünün devlerini ağırladı. Teknolojik ürünleriyle öne çıkan İtalya, fuarda dünyanın dört bir yanından gelen alıcı heyetlerin gözdesi oldu. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) Müdürü Aniello Musella, "MARBLE, hem Türkiye-İtalya arasında daha çok ticaretin kapısını açıyor, hem üretici hem de tüketici için katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkmasını sağlıyor" dedi. MARBLE katılımcısı 63 İtalyan firma özellikle, yüzey işleme alanında yenilikçi ve teknolojik ürünleriyle dikkat çekti. Firma stantları sık sık ikili görüşmelere sahne oldu.

ŞİRKET YETKİLİLERİ DÖNÜŞLERDEN MEMNUN

MARBLE'ye katılım gösteren firmalardan Pedrini Firması Satış Müdürü Dr. Giorgio Bignone

"2002-2004 yılları arasında Türkiye bizim önde gelen ihracat ülkesiydi. Şimdi çok daha ileri seviyede öneme sahip ve bu nedenle daha büyük mermer parçalarını işlemek için çalışıyoruz. Bunun için Torbalı ve Elazığ'daki mermer fabrikalarıyla, bu teknolojiyi geliştirmek için işbirliğinde çalışıyoruz. MARBLE ile bu işbirliklerini sağlamak artık daha kolay" dedi. Tenax Firması yetkilisi İgino Bombano, "11 ülkede faaliyetteyiz. Türkiye bunların başında ilk 5 içinde yer alıyor. Çünkü Türkiye mermer konusunda muhteşem ürünlere sahip. Bu nedenle ofis dahi açtık. Türkiye'nin bu alandaki tüm ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. MARBLE da hedeflerimiz için bize büyük bir olanak sunuyor" ifadelerini kullandı. Simec S.P.A Yöneticisi Mirko Stangherlin, "İtalya'da üretip dünya çapında 60 ülkeye ihracatımız var. Mermer taşını işlemeye yarayan makineleri üretiyoruz. Ürünlerimizi tanıtmak için MARBLE'a katıldık. MARBLE ile Türkiye ile İtalya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağlandığını düşünüyoruz" görüşlerini aktardı. Ollac Technology Machining Genel Direktörü Marco Cavalleri ise "İlk kez MARBLE'a 15 yıl önce katıldık ve ticari ilişkilerimiz çok gelişti. Ardından ilk tesisimizi Antalya'da kurduk. Türkiye'deki bazı camilerde kullanılan mermer malzemeleri, bize ait ileri teknolojileri ile dizayn ettik. İzmir'de bulunmaktan çok mutluyuz. Buradayız çünkü, bizim kalitemize sahip olmak isteyen ziyaretçilerimiz ile tanışıyoruz" dedi.

İZMİR (DHA)

FOTO

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!