İtalya'da futbol heyecanı yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İtalyada futbol heyecanı yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2013 14:55

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) yarın başlayacak 2013-2014 sezonununda şampiyonluk için yine en büyük favori, son iki sezonun şampiyonu Juventus.

Haberin Devamı

Avrupa futbolunun önde gelen ülkelerinden İtalya'da, 20 takımın 38 hafta boyunca mücadele edeceği sezon yarın akşamki Hellas Verona-AC Milan maçıyla start alacak ve 18 Mayıs 2014'te oynanacak son hafta mücadeleleriyle tamamlanacak. 38 haftalık uzun lig maratonunda 3 hafta mücadelesi, çarşamba gününe denk gelen 25 Eylül, 30 Ekim 2013 ve 7 Mayıs 2014 tarihlerinde oynanacak.

Ligde devre arası tatili ise 23 Aralık 2013 ile 5 Ocak 2014 tarihleri arasında olacak.

Serie A'da belirlenen 2013-2014 fikstürüne göre ilk derbi heyecanı, 3. haftada “İtalya Derbisi” olarak anılan Inter-Juventus mücadelesiyle yaşanacak. Ligin 4. haftasında başkent derbisinde AS Roma-Lazio, 17. haftada da Milano derbisinde FC Inter ile AC Milan kozlarını paylaşacak. 6. haftada da Torino derbisinde, Torino ile Juventus karşılaşacak

Favori Juventus

Son iki sezonun şampiyonu ve İtalya 1. Lig tarihinin 29 şampiyonlukla en çok şampiyonluğu bulunan takımı konumundaki Juventus, bu senenin de kuşkusuz en önemli favorilerinden. Antonio Conte yönetimindeki siyah-beyazlı takım oturmuş kadrosunu Carlos Tevez ve Angelo Ogbonna isimlerle takviye etti.

Ligde geçen sezonu Juventus'un ardından ikinci sırada tamamlayan Napoli, transfer döneminde adından sıkça söz ettirerek, şampiyonluk yolunda iddialı bir ekip olacağının sinyalini verdi. Teknik direktörü Walter Mazzari'yi Inter'e kaptırdıktan sonra Rafael Benitez'i bu koltuğa oturan mavi-beyazlı kulüp, Real Madrid'den aldığı Gonzalo Higuain ve Raul Albiol gibi isimlerle kadrosunu güçlendirdi.

Transfer döneminde yıldız transferine imza atmayan Milan ise gerek oturmuş kadrosuyla gerekse İtalyan futbolunun köklü kulüplerinden biri olmasıyla şampiyonluk yarışındaki favorilerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Teknik direktörlüğe Walter Mazzari'yi getirerek yeniden yapılanmaya giden bir diğer Milano takımı Inter'in şampiyonluk yolunda vereceği mücadele ise merak konusu.

Geçen sezon İtalya Kupası'nı müzesine götürmeyi başaran Vladimir Petkovic yönetimindeki Lazio ile ligde üst basamakları zorlayan Vincenzo Montella idaresindeki Fiorentina da bu sezon da üst basamakları zorlamaya aday.

Başkent takımlarından AS Roma da yeniden yapılanmaya giden ekiplerden. Kulübeyi Rudi Garcia'ya emanet eden sarı-kırmızılı ekip, Gervinho, Kevin Strootman, Maicon, Morgan De Sanctis gibi yıldız oyuncularla kadrosunu güçlendirdi. Son birkaç sezondur ligde aradığını bulamayan AS Roma'nın performansı merakla bekleniyor.

Arjantinli yıldızlar İtalya'ya

Avrupa'nın üçüncü büyük ekonomisi olan ancak son iki seneyi mali borç krizi içinde geçiren İtalya'nın bu durumdan ülke futbolu da etkilenmiş durumda. Son senelerde yıldız futbolcuların Serie A takımlarından ayrıldığı İtalya'da
bu sezon, Arjantinli yıldız futbolcular bu gidişatı değiştirdi.

Sezonu şampiyon tamamlayan Juventus, transfer sezonunda bir süredir istediği Manchester City'de forma giyen Arjantinli golcü Carlos Tevez'i, 9 milyon avroya transfer ederek, İtalya'ya uzun bir aradan sonra yıldız transferi yapmış oldu.

Bir diğer Arjantinli golcü Gonzalo Higuain ise Napoli renklerine bağlayarak, ülkeye bir yıldız futbolcu daha kazandırmış oldu. Uruguaylı golcüsü Edinson Cavani'yi 63 milyon avro bedelle Paris Saint-Germain'e gönderen Napoli, buradan gelen parayla Real Madrid'den 40 milyon avroya Higuain'i kadrosuna kattı

Serie A'da ilk haftanın programı

Serie A'da bu hafta sonu oynanacak 1. hafta maçlarının programı TSİ'ne göre şöyle:

24 Ağustos Cumartesi: Hellas Verona-AC Milan (19.00), Sampdoria-Juventus (21.45)

25 Ağustos Pazar: FC Inter-Genoa (19.00), Cagliari-Atalanta (21.45), Lazio-Udinese (21.45), Livorno-AS Roma (21.45), Napoli-Bologna (21.45), Parma-Chievo Verona (21.45), Torino-Sassuolo (21.45).

26 Ağustos Pazartesi: Fiorentina-Catania (21.45).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!