İtalya’da Başbakan Renzi’nin istifası ertelendi

Güncelleme Tarihi:

İtalya’da Başbakan Renzi’nin istifası ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 22:52

İtalya’da pazar günkü tarihi anayasa referandumunda büyük hüsrana uğrayan Başbakan Matteo Renzi, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'dan gelen talep üzerine istifa kararını erteledi. Cumhurbaşkanı Mattarella, Renzi’den istifasını bütçenin parlamentoda onaylanması sonrasına bırakmasını istedi.

Haberin Devamı

Ülkede dün yapılan anayasa değişikliği referandumundan ağır yenilgiyle çıkan ve bu nedenle istifa edeceğini açıklayan Başbakan Renzi, Cumhurbaşkanı Mattarella tarafından kabul edildi.

Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Mattarella’nın ülkede dün yapılan anayasa değişikliği referandumundan aldığı sonuç nedeniyle hükümet görevine daha fazla devam edemeyeceği niyetini belirten Başbakan Renzi’den, parlamento çalışmalarında aksaklıklar ve riskler olmaması için bütçe onaylanana kadar istifasını ertelemesini istediği bildirildi.

İtalya’da Başbakan Renzi’nin istifası ertelendi

İtalyan basını, haberi, “Renzi’nin istifası” donduruldu başlıklarıyla duyurdu. Basında yer alan yorumlarda da bütçenin cuma gününe kadar onaylanması durumunda devamında istifanın gelebileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

İkili, sabah saatlerinde de bir görüşme gerçekleştirmişti. Başbakan Renzi, Cumhurbaşkanı'na gitmeden önce başbakanlıkta kabinesini toplamış ve bakanlarına çalışmalarında gösterdikleri ekip ruhundan ötürü teşekkür edip, istifa etme niyetinde olduğunu açıklamıştı.

İtalya’da Başbakan Renzi’nin istifası ertelendi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!