Son dakika haberi: İtalya'da 6.6 büyüklüğünde deprem!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: İtalyada 6.6 büyüklüğünde deprem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 09:50

İtalya'nın Perugia kenti yakınlarında 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde bazı binalar yıkılırken, can kaybı bildirilmedi. Yaklaşık 20 kişi yaralandı. Deprem sırasında yaşadıklarını anlatan bir belediye başkanı, "Otomobilimde uyuyordum. Cehennemi gördüm" dedi. Depremin İtalya'da 24 Ağustos'ta meydana gelen ve 297 kişinin ölümüne neden olan depremden daha şiddetli olduğu, ancak insanlar hem uzmanları uyarıları hem de artçı şoklar nedeniyle evlerinde uyumadıkları için can kaybı yaşanmadığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Son Dakika: İtalya günlerdir üst üste yaşanan depremlerle sarsılıyor. Ülkenin orta bölgeleri bugün de 6.6 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin merkez üssünün, Perugia kentine 68 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti.

USGS, daha önce 7.1 diye açıkladığı depremin büyüklüğünü 6.6 olarak güncelledi. USGS, depremin derinliğini de 108 kilometreden 10 kilometreye indirdi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 6.5 olarak duyurdu.

İtalyan sivil savunma yetkilileri, depremin etkisiyle bazı binaların yıkıldığını açıkladı. Depremde Norcia kasabasındaki tarihi St. Benedict Bazilikası büyük hasar gördü.

Son dakika haberi: İtalyada 6.6 büyüklüğünde deprem

Depremin ardından duan eden rahip ve rahibeler

Haberin Devamı

Arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor.

Yetkililer, depremden etkilenen bazı kasaba ve köylerin hali hazırda 24 Ağustos'taki 6.2'lik sarsıntıda büyük oranda yıkılmış olduğunu hatırlattı.

"CEHENNEMİ GÖRDÜM"

Bölge geçen Çarşamba günü de iki depremle sarsıldığı için birçok insan, önlem amacıyla otomobillerinde uyuyordu. Bazıları ise başka bölgelerdeki sığınak ya da otellere tahliye edilmişti. Yaşanan son depremin ardından konuşan yetkililer, bu durumun, birçok insanın hayatını kurtarmış olabileceğini belirtti.

Depremin vurduğu kasabalardan Ussita'nın belediye başkanı Marco Rinaldi, "Her şey çöktü. Ortalığı toz bulutu kapladı. Tam bir felaketti... Ben otomobilimde uyuyordum. Cehennemi gördüm" dedi.

Yetkililer, şu ana kadar can kaybı bildirilmediğini, yaralılardan birinin durumunun ciddi olduğunu açıkladı.

Son dakika haberi: İtalyada 6.6 büyüklüğünde deprem

ROMA'DA DA HİSSEDİLDİ

Norcia kasabasının altı kilometre kuzeyinde gerçekleşen deprem, İtalya'nın başkenti Roma'da da hissedildi.

Haberin Devamı

Merkez üssüne 120 kilometre uzaklıktaki Roma'da metro hattı, altyapısal güvenlik kontrolleri için geçici olarak kapatıldı.

Depremin hissedildiği bölgelerde, yerel saatle 07.40'ta (TSİ 09.40) meydana gelen sarsıntı nedeniyle halk, cadde ve meydanlarda toplandı.

Son dakika haberi: İtalyada 6.6 büyüklüğünde deprem

Rieti kentindeki bir hastaneden tahliye edilen kişiler

Rainews24 kanalının haberine göre, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, depremin ardından Sivil Savunma Başkanı Fabrizio Curcio ile görüştü.

Son dakika haberi: İtalyada 6.6 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: İtalyada 6.6 büyüklüğünde deprem

YAKLAŞIK 300 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Haberin Devamı

İtalya'nın orta bölgeleri geçen Çarşamba gübü 5.5 ve 6.1 büyüklüğünde iki depremle sarsılmıştı.

Bölgede 24 Ağustos'ta medyana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde ise yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

RENZİ: TEK TESELLİMİZ…

İtalya Başbakanı Matteo Renzi bugünkü depremde can kaybının olmamasından teselli bulduklarını söyledi.

Programını iptal eden ve bölgedeki yetkililerle durumu takip eden Başbakan Renzi, Başbakanlık Sarayı'nda olağanüstü basın toplantısı düzenledi.

Bugünkü sarsıntının, 1980’de güneydeki Irpinia'da meydana gelen ve yaklaşık 3 bin kişinin hayatına mâl olan depremden bu yana kaydedilen en şiddetli deprem olduğunu belirten Renzi, “Zor bir dönemden geçiyoruz. 1980’den bu yana en şiddetli deprem. Irpinia’dan sonra görülen en şiddetli deprem olmasına rağmen can kaybımız yok. Tesellimiz, hiç kaybımızın olmamasıdır” dedi.

Depremden etkilenen bölgeleri yeniden inşa edecekleri sözünü veren Başbakan, “Yeniden inşa için ne gerekiyorsa yapacağız. İtalya bunu nasıl yapacağını biliyor” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!