Bilal Erdoğan İtalya'ya yerleşti

Güncelleme Tarihi:

Bilal Erdoğan İtalyaya yerleşti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 22:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küçük oğlu Bilal Erdoğan’ın, Johns Hopkins Üniversitesi’nin Bologna’daki (İtalya) biriminde başlayıp dondurduğu doktora eğitimine geçen ay yeniden döndüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Resmi ziyaret için Brüksel’de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Bilal Erdoğan, Bologna’daki doktora eğitimini iki yıllığına dondurmuştu. Bu öğrenim döneminde doktora eğitimine dönmeye karar veren Bilal Erdoğan, kaydını canlandırarak İtalya’ya yerleşti. Bu arada Cumhuriyet gazetesinin Roma muhabiri Övgü Pınar, Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya yerleşmesiyle ilgili bazı ayrıntılara ulaştı.

Cumhuriyet’te dün çıkan habere göre, Bilal Erdoğan’ın İtalya’daki resmi ikametgâh kaydı Johns Hopkins Üniversitesi’nin Avrupa merkezinin yer aldığı İtalya’nın Bologna kentinde değil. Erdoğan’ın bu kentte yaşamış olduğunu gösteren tek veri, belediyeye ödediği vergi kaydı. Ancak ödemenin ne vergisi olduğu ve ne zaman yapıldığı bilinmiyor.

Haberin Devamı

Övgü Pınar’ın araştırmalarına göre, Erdoğan, İtalyan makamlarına 23.04.1981 doğumlu “Bilal Necmeddin Erdoğan” ismiyle kayıtlı. İkametgah adresi olarak Bologna’ya trenle yarım saat mesafedeki Modena kenti görülüyor. Bilal Erdoğan’ın doktorasını yaptığı Johns Hopkins Üniversitesi Avrupa ve Avrasya Çalışmaları bölümü direktörü Profesör Erik Jones’un verdiği bilgiye göre Erdoğan, Uluslararası İlişkiler Okulu SAIS’te doktora programına kayıtlı. Kendisinin akademik danışmanlığını da Avrupa ve Avrasya Çalışmaları Bölümü yapıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!