İtalya neden başarılı?

HEPİMİZİN gözünden kaçan çok önemli bir ayrıntı var. İtalya’yı diğer güçlü ekiplerden farklı kılan, bu ayrıntı... Aslında futbol için çok önemli bir avantaj.

İtalyan Milli Takımı’nda yabancı ülke liglerinde oynayan hiçbir futbolcu yok. Bu nedenle kendi zorlu liglerinden çıkan bu kadro, aynı sistem, aynı tempo ve aynı hırsla her maçı bir İtalyan lig müsabakası gibi görüyor. Sistem müşterek olunca, futbolcular birbirleriyle anlaşmada hiç sıkıntı çekmiyor. Arkadaşlarının nerede bulunacağını rahatlıkla biliyorlar. İşte İtalyanları diğer güçlü rakiplerinden farklı kılan ayrıntı. Ancak, çok önemli bir avantaj bu. Bakın Brezilya’ya, Arjantin’e, Portekiz’e. Hepsi çeşitli ülkerde oynayan lejyoner futbolcularla dolu.

Fransa da bu sıkıntıyı çekecek

Bugün Dünya Kupası finalinde Fransa da aynı sıkıntıyı yaşayacak. Çünkü onlarda da yabancı liglerde oynayan futbolcular çoğunlukta. Üstelik forma giydirdiği futbolcuların çoğu da Afrika ve Karayip kökenli. İki türlü uyumsuzluk var Fransa’da. Ancak, Henry gibi mühiş çalım atan ve çabuk driplinglerle rakip ceza sahasına kolay giren bir süper yıldızı var. İtalya’nın ünlü savunmasının bu Henry’yi durdurup durduramayacığını birlikte göreceğiz.

İki 10 numara maçın kilidi olacak

İki takımda da dünya çapında futbol oynayan iki 10 numara var. Birisi Zidane, diğeri ise Totti. Zidane bu kupada Real Madrid ile oynadığı futbolun çok üstünde bir form gösterdi. Takımın kaptanı olarak lider oyuncu görevini de başarı ile yapıyor. Totti ise uzun süren sakatlıktan sonra kendine gelmeye başladı. Çekingenliğini bıraktı, yırtıcı ve mücadeleci karakterini yeniden kazandı. Frikik ve penaltı atışlarında kendine güveni geldi. İşte maçın kilidi ya Zidane, ya da Totti tarafından açılacak

İtalya’nın avantajı motivasyon

İtalya’nın önemli bir avantajı, İtalyan savcılarının Dünya Şampiyonu oldukları taktirde, İtalyan futbolcularına getirecekleri af konusu çok olumlu ve moral verici bulundu İtalyan kampında. Peki ’sonuç ne olur?’ diyeceksiniz. Her zaman olduğu gibi sahada belli olur. Futbolun içinde hata da var, şans da. Bir de hakem faktörü sonucu etkiliyor.
Yazarın Tüm Yazıları