İtalya Dışişleri Bakanı: Ankara saldırısı, Türkiye'nin 11 Eylül’ü

Güncelleme Tarihi:

İtalya Dışişleri Bakanı: Ankara saldırısı, Türkiyenin 11 Eylül’ü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 16:12

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Ankara’da 97 kişinin ölümüne yol açan kanlı terör saldırısını, “Türkiye’nin 11 Eylül’ü” olarak niteledi.

Haberin Devamı

Rai 3 kanalındaki “Agorà” adlı programa katılan Gentiloni, “Ankara’daki saldırı, ölümcül bir saldırıdır. Bir çeşit Türk 11 Eylül’ü’dür. Bizi en çok etkileyen şey ise insanların orada savaşı ve PKK ile ordu arasındaki çatışmaları protesto ediyor olmasıydı” dedi.

Saldırının olası sonuçlarının endişe verici olduğunu dile getiren Gentiloni, “Bu saldırının, İslami köktendincilikten esinlenen bir saldırı olduğuna inanıyorum. İslami köktendincilik, Kürtlerin en büyük karşıtları arasında yer alıyor” diye konuştu.

İtalyan diplomasisinin başı, “Bu saldırı, Erdoğan’ın, ülkenin istikrarlı yüzünü göstermek zorunda olması bakımından hem Türk hükümetine, hem de Kürtleri şiddetle değil politikayla protesto etme yoluna iten muhalefetteki HDP’ye zarar veriyor. Bu saldırıyla onlar ezilmiş oluyor” dedi.

Haberin Devamı

"İSTİKRARI TEHDİT ALTINDA"
Lüksemburg'da dün yapılan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısından sonra da açıklamalarda bulunan Gentiloni, “Türkiye’deki durum dramatik ve bizi endişelendiriyor, çünkü NATO üyesi müttefikimiz ve bölgede stratejik rolü olan bir ülkenin istikrarı tehdit altında” şeklinde konuştu.

Gentiloni ayrıca Türkiye’deki şiddet ikliminin, muhalefetin demokratik güçlerini zayıflatmasından endişelendiklerini de ifade etti. Gentiloni, 1 Kasım’daki seçimlere, daha fazla dejenere olmamış bir ortamda gidilmesini de diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!