İtalya’da ırkçılık hortladı

Güncelleme Tarihi:

İtalya’da ırkçılık hortladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2013 17:23

Milan'ın yıldız oyuncusu Prince Boateng’i futbola küstürme noktasına getiren ırkçılık, bu kez Lazio-Genoa maçında kendini gösterdi.

Haberin Devamı

İtalya’da ırkçılık tartışmalarının ardı arkası kesilmiyor. Milan’ın İtalya 4. Lig takımlarından Pro Patria ile oynadığı maçta ırkçı tezahürata maruz kalan ve formasını çıkarıp sahayı terk eden Boateng, transfer olmayı düşündüğünü bile söylemişti. Boateng’in yaşadığı olayın yankıları sürerken, bu sefer benzer tepkiler Lazio-Genoa maçında yaşandı.

 

Genoa maçında da ortalık karıştı

Lazio’nun 2-1 kazandığı maçta da yaşanan ırkçılık olaylarının hedefinde bu defa Genoa’lı oyuncu Victor Ibarbo vardı. Çekişmeli geçen maçta hakem önce Genoa teknik patronu Ivo Pulga’yı saha dışına gönderdi. Bu, Genoa aleyhine alınan ilk karar olmadı, iki Genoa’lı oyuncu da kırmızı kart gördü. Gergin ortamın dozunu düşürmeyen Lazio taraftarı ise, Genoa’nın siyahi oyuncusu Ibarbo’yu hedef alan ırkçı söylemlerde buludu. Hakem iki takımın da kaptanını yanına çağırarak tezahüratların durması için kendisine yardımcı olunmasını istedi, oyun durdu.

 

Haberin Devamı

Lotito: “Irkçı bir kulüp değiliz”

Lazio başkanı Lotito ise maç sonu yaptığı açıklamada “İnsanlar bizim ırkçı bir kulüp olduğumuzu söylüyor. Bu kesinlikle yalan. Birçok siyahi oyuncumuz var. Bu yanlış algı düzeltilmeli” ifadelerini kullandı. Bireysel olarak tezahürat yapan taraftarları durduramadıklarını ifade eden Lotito, ırkçı söylemin kulübü bağlamaması gerektiğini savundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!