İşyeri açana bisiklet hediyesi

Güncelleme Tarihi:

İşyeri açana bisiklet hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 12:07

İşyeri açana bisiklet hediyesi

Haberin Devamı

MERSİN'de bisiklet kullanımını artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı yaptığı işbirliği ile vatandaşlara yüzlerce bisiklet dağıtan Mezitli Belediyesi, 1-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında yeni işyeri ruhsatı alan tüm esnafa bisiklet verecek.
Daha önce vatandaşlara, belediye personeline kısa mesafeli işlerde kullanmak amacıyla bisiklet dağıtan Mezitli Belediyesi, şimdi de kentte yeni iş yeri açan esnafa bisiklet hediye edecek. Çeşitli kampanyalarla Sağlık Bakanlığı’nın desteğiyle vatandaşlara bisiklet dağıttıklarını belirten Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bisiklet kullanımını artırmayı amaçladıklarını, bunun içinde kısa sürede yaklaşık 1.5 kilometrelik bisiklet yolu yaptıklarını, bu çalışmalardan dolayı Sağlık Bakanlığı'nın ilk etapta 350 bisiklet yardımında bulunduğunu belirterek, "Bisikletleri vatandaşlarımıza, muhtarlarımıza dağıtarak bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçladık. Geçtiğimiz günlerde bakanlık, bin adet bisiklet daha gönderdi. Biz de bu bisikletleri vatandaşlarımıza dağıtmaya devam edeceğiz. Daha önce yaptığımız pek çok proje ile birlikte çalıştığımız esnaf arkadaşlarımıza jest ve teşvik olsun diye bu bisikletlerden vereceğiz" dedi.
Mezitli’nin bisiklet kenti olarak anılmaya başladığını ve bunun daha da yaygınlaşması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Tarhan, "Burada amaç bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak, daha sağlıklı olmak, araçlardaki akaryakıt tüketimini azaltmak ve araç trafiğini biraz rahatlatmak gibi çok yönlü faydası var. Zaten Mezitli'nin coğrafi yapısı, iklimi yılın her günü neredeyse bisiklet kullanımına elverişli. Batıdaki gelişmiş ülkelerde insanlar arabası varken 7'den 70'e herkes bisiklet kullanmakta. Biz Mezitli’de daha çok, insanın bisiklet kullanmasını istiyoruz" diye konuştu.
Başkan Tarhan, ilçede yaşayan ve MezitliKart sahibi olanlara da bisiklet dağıtmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!