İsyan ettiren görüntü: Yazıktır, günahtır

Güncelleme Tarihi:

İsyan ettiren görüntü: Yazıktır, günahtır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 17:19

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında hak sahiplerine dağıtılan büyükbaş hayvanlar, getirildikleri TIR’lardan çamurlara bulanmış şekilde görevliler tarafından ayaklarıyla itilerek indirildi. Bazı hayvanlar ise düştü. Törende bulunan çiftçiler bu duruma, "Hayvanlar çamurla kaplanmış. Böyle yerden hayvan iner mi? Yazıktır günahtır. Hayvanlara verilen değer bu mu?" diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde yaşayan 23 aileye 6’şar adet olmak üzere toplam 138 adet büyükbaş hayvan hibe olarak gönderildi. Malkara Mezbahası’na 3 TIR’la getirilen hayvanların dağıtımı için düzenlenecek törene İlçe Kaymakamı Osman Altın, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cengizhan Erbaş, Et Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kazan ile hayvanları alacak hak sahipleri ile aileleri katıldı.

TIR’lara yüklenen ve bulundukları bölüm çamurla kaplı olduğu görülen hayvanların indirilmesi sırasında hayvanlar zor anlar yaşadı. Görevliler TIR dorsesinden üzerleri çamur olmuş bazı hayvanları indirirken, ayaklarıyla ittikleri, bazılarının ise tekme attıkları görüldü. Bazı hayvanlar ise indirilmeleri sırasında düşerken, törende bulunan çiftçiler bu duruma, "Hayvanlar çamurla kaplanmış. Böyle yerden hayvan iner mi? Yazıktır günahtır. Hayvanlara verilen değer bu mu?" diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Malkara Kaymakamı Osman Altın, törende yaptığı konuşmada, "Projenin ülkemize, genç çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin bu sıkıntılı döneminde gençlerimizin daha çok çalışması, üretmesi, birliğimiz ile, dirliğimiz ile birbirimize kenetlenmemiz ile olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BAKMADAN GEÇME!