İsviçreli Türklerden Bayırbucak’a yardım

Güncelleme Tarihi:

İsviçreli Türklerden Bayırbucak’a yardım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2017 11:58

Merkezi İsviçre’de bulunan Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Heybe İnsani Yardım Derneği tarafından hayırseverlerden temin edilen 460 gıda paketi, 600 çift ayakkabı, 6 bin kıyafet, 16 tekerlekli sandalye ve 2 bin çocuk bezi, Bayırbucak Türkmen bölgesine gönderildi.

Haberin Devamı

HEYBE İnsani Yardım Derneği Başkanı Yasin Karayel, Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Bayırbucak Türkmenlerinin ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalar yürüttüklerini aktaran Karayel, “Tut Elimi Derneği ve Gezgin Gurmeyiz üyeleriyle birlikte Türkmen ailelerimize 460 gıda paketi, 600 çift ayakkabı, 6 bin kıyafet, 16 tekerlekli sandalye ve 2 bin çocuk bezi gönderdik. Bu yardımların artarak devam edeceğini ifade etmek isterim” dedi. Önceki hafta da Reyhanlı’da 10 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi Suriyelilere verdiklerini ifade ede Karayel, yardımların Türkmen ailelere ulaşmasında katkı sağlayanlara teşekkür etti.

DAHA GENİŞ KAPSAMLI DEVAM EDECEK

Gezgin Gurmeyiz editörü Turgut Tunç da Bayırbucaklı Türkmenlerin yardımına koşmayı sürdüreceklerini kaydetti. Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde yardım çalışmaları yaptıklarını aktaran Tunç, “Suriyeli ailelerin sıkıntılarını gidermek için gıda, barınma ve sağlık alnında gayretlerimiz oluyor. İnşallah önümüzdeki günlerde daha geniş kapsamlı yardımlarımız olacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!