İsviçre’de '5 günde Almanca' öğretecek

Güncelleme Tarihi:

İsviçre’de 5 günde Almanca öğretecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 13:49

BUNDAN 15 yıl kadar önce ‘5 günde İngilizce’ yöntemini Türkiye’e getiren Alta Eğitim Yönetim Kurulu Başkanı Utku Cem Fırat, şimdi de yurtdışına açılıyor.  Alta Eğitim, faaliyete geçirdiği projesiyle söz konusu yöntemi ‘5 günde Almanca’ olarak İsviçre’de de başlattı.

Haberin Devamı

Türkiye’de Beşiktaş, Caddebostan ve Bakırköy olmak üzere üç şubesinde müşterilerine  ‘5 günde İngilizce’ programını uygulayan Alta Eğitim, söz konusu yöntemi ‘5 günde Almanca’ olarak İsviçre’de de de başlattı.

‘Bu alanda bir dünya markası oluşturma düşüncesiyle’ hareket eden Utku Fırat Cem, İsviçre’deki 5Day AG adlı şirketini Ocak 2017 itibariyle hayata geçirirken, yeni ofis İsviçre’nin Zürih, Zug kentinde faaliyetlerine başladı.

2001 YILINDA TÜRKİYE'YE GETİRDİ 

Utku Fırat Cem konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Beş günde İngilizce yöntemini 2001 yılında Türkiye’ye getirdikten sonra bu alanda ‘bir dünya markası çıkarmalıyım’ diye düşünmeye başladım. Bunun üzerine önce İngiltere’de araştırmalar yaptım. Gördüm ki, İngiltere’de dil eğitimi tabir-i caizse ayağa düşmüş. Hacim var ancak kalitesiz bir rekabet, az kâr nedeniyle mutsuz bir sektör söz konusu. İngiltere’den sonra Amerika’yı araştırdım. Silikon Vadisi’nde ‘5 günde İngilizce’ için özel bir aplikasyon geliştilmesi için girişimde bulunduk. Şu anda bu uygulamanın benzeri dünyada yok. Araştırmalarımız sonucunda ‘5 günde İngilizce’ programını Almanya’ya uyarlayarak İsviçre’de başlatma kararı aldım."

Haberin Devamı

ÜLKEDE DİL KARMAŞASI VAR
Cem, İsviçre’de karar kılmasının nedenlerine ilişkin ise “Hem gelir seviyesi yüksek hem de itibarlı bir ülke. ABD’ye nazaran Türkiye’ye coğrafi olarak daha yakın. İsviçre’de dil karmaşası var. 26 tane küçük eyalette 4-5 anadil konuşuluyor. Nüfusun üçte ikisi Almanca konuşulan Alman bölgesinde yaşıyor. Fakat buna farklı bir Almanca, İsviçre Almancası denilebilir.  Yazı dili, televizyon dili bildiğimiz Almanca, konuşma dili ise İsviçre Almancası. Ülkenin üçte birinde ise Fransızca hakim. Mesela Zürih’te Almanca, Cenevre ve Lozan’da Fransızca konuşuluyor.

Bu dillerin yanı sıra İtalyanca, İngilizce, Romanska vs var.  Ayrıca bu ülkede çok fazla yabancı yaşıyor. Nüfusun üçte biri yabancı. Bütün bu mozaik beraberinde bir dil karmaşasını da getiriyor. Bu tespitlerle İsviçre’de yatırıma karar verdik. Şu anda ‘5 günde Almanca’ olarak İsviçre’de sadece yetişkinlere bu programı uyguluyoruz. Girişimimiz İsviçre’de ilk aydan büyük ilgi çekti. Daha il aylarda aldığımız talep dikkat çekici düzeyde. İsviçre’de yılda 1000 kişiye ‘5 günde Almanca’ eğitimi vermek istiyoruz.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!