İsviçre Milli Takımı'nda 3 Türk

Güncelleme Tarihi:

İsviçre Milli Takımında 3 Türk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2008 21:46

13. Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri (A) Grubu'nda Türkiye'nin, 2. maçında evsahiplerinden İsviçre ile yaptığı karşılaşmada, 42 bin 500 kapasiteli Saint Jakob Park Stadı tamamıyla doldu.

Haberin Devamı

Ay-yıldızlı ekipte Emre Belözoğlu ve Gökhan Zan, sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamazlarken, bu futbolcuların yerine Tümer ve Emre Aşık, ilk maçta 11'de sahaya çıkan Kazım'ın yerine Gökdeniz, Mevlüt'ün yerine ise Arda ilk 11'de görev aldı. Yoğun tedavi uygulanan Servet de ilk 11'de sahaya çıktı.

Evsahibi İsviçre'de ise teknik direktör Jakob Kuhn, Çek Cumhuriyeti maçında sakatlanarak turnuvaya veda eden golcü oyuncu Alexander Frei'nin yerine, Türk futbolcu Eren Derdiyok'a ilk 11'de görev verdi. Rakip takımda ayrıca Gökhan İnler ve Hakan Yakın da ilk 11'de sahaya çıktı.

Karşılaşmayı, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile 10 milletvekili birlikte tribünde izledi.

Karşılaşmada 1000 İsviçre Frangı'na dek çıkan biletler alıcı bulurken, 3 karaborsacı polis tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

Çok sayıda gurbetçi Türk taraftarlar, karşılaşmaya girmek için bilet bulamadıkları için stada giremezlerken, stat çevresinden ayrılmadılar ve tezahüratlarını sürdürdüler.

Karşılaşmada geniş güvenlik önlemleri alınırken, Alman polisi de İsviçre polisiyle birlikte statta görev yaptı.

Karşılaşma öncesi yağan yağmur sahanın zeminin kayganlaştırdı.

Karşılaşmaya, toplam 359 basın mensubu akredite oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!