İsviçre’de yas

Güncelleme Tarihi:

İsviçre’de yas
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

2006 Kış Olimpiyatları için İtalya'nın Torino Kenti seçilince, ikinci finalist Sion'un kazanacağını ümit eden İsviçre'de insanlar gözyaşına boğuldu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 7 yıl sonra yapılacak kış olimpiyatlarında ev sahibi kenti belirlemek için Güney Kore'nin Seul Kenti’nde gizli bir oylama yaptı. Seul'deki oylama sırasında, hem İsviçre'nin Sion Kenti’nde, hem de İtalya'nın Torino Kenti’nde insanlar heceyan içinde bekleştiler. Sion'un Planta Meydanı'nda kurulan dev ekranın başına yaklaşık 5 bin kişi toplandı. Halk neşeyle Sion'un zaferini kutlamaya hazırlanıyordu.

‘Komite, mafyadır’ sloganları

Ancak Olimpiyat Komitesi Başkanı Samaranch'ın ağzından ‘‘2006 Kış Olimpiyatları'na 53 oyla Torino ev sahipliği yapacak’’ sözleri döküldü. Bunun üzerine Sion'da bir anda ölüm sessizliği oldu. Sonra da sessizlik öfkeye dönüştü. Ekranın başına toplananlardan bazıları gözyaşlarına hakim olamazken, bazıları da ‘‘Olimpiyat Komitesi eşittir mafya’’, ‘‘Bu bir skandaldır’’ diye bağırmaya başladı. Samaranch ekranda her görüldüğünde suçlamaların ve protesto ıslıklarının dozu arttı.

48 saat uykusuz kaldılar

Olimpiyat Komitesi'nin gizli oylamadan birkaç saat önce Torino ve Sion'u iki finalist olarak ilan etmesi İsviçrelileri umutlandırmıştı. İsviçre 24 saatlik bir parti ilan etmiş ve yüzlerini boyayan Sionlular ellerine Sion 2006 bayraklarını alarak sokaklara dökülmüş, bar ve kafeleri doldurmuştu. Kutlamalara hazırlananlar arasında 48 saatten beri uykusuz olanlar vardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!