İşverenlerin erteledikleri prim ödemeleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İşverenlerin erteledikleri prim ödemeleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 16:20

İşverenlerin erteledikleri prim ödemeleri başlıyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - SOSYAL Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül,sigorta primlerini ödemekte zorluk çektikleri için primlerini erteleyen işverenlerin 31 Ekim'e kadar ödemelerini yapması gerektiğini söyledi.

Yazılı açıklama yapan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, "Malumunuz olduğu üzere 6770 sayılı kanunla 5510 sayılı kanuna ilave edilen geçici 72. madde uyarınca, özel sektörde faaliyet gösteren ekonomik ve diğer nedenlerle ödeme darlığı içinde bulunan işverenlerin ödemesi gereken primlerin ertelenmesi suretiyle işverenlerimize kolaylık sağlanması amacıyla 2016/Aralık, 2017/Ocak ve Şubat ayına ilişkin sigorta prim borçlarının ödeme süresi, 2017/Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelenmiştir. Erteleme işlemleri Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğümüzce herhangi bir başvuruya bırakılmaksızın merkezden otomatik olarak yapılmıştır. Bu bağlamda 2016/Aralık, 2017/Ocak ve Şubat ayı ertelenen sigorta prim ödeme süresi bu ay başlamış bulunmaktadır. 2016 yılı Aralık ayı primi ödeme süresi 31 Ekim tarihinde ödenmesi gerekmektedir. 31 Ekim 2017'de aynı zamanda Eylül 2017 dönemi prim ödemesinin de yapılacağı işverenlerimizce unutulmamalıdır. İşverenlerimiz prim ödeme planlamalarını yaparken bu hususları göz önünde bulundurmalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı. Hasgül sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ödemelerde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmış olup eğer prim tahsilatında sorun yaşayan işverenlerimiz olursa en yakın Sosyal Güvenlik Merkezimize başvurması halinde gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Tahsilat yapan banka şubeleri bu konuda merkezlerimizce ayrıca bilgilendirme yapılacaktır."

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!