İsveç’te hedefteki Türk bakan istifa etti

Güncelleme Tarihi:

İsveç’te hedefteki Türk bakan istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 01:09

İSVEÇ’te Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller koalisyon hükümetinde Şehircilik ve İskân Bakanı olarak görev yapan Türk asıllı Mehmet Kaplan (44) dün görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

İstifasını başkent Stockholm’de düzenlediği basın toplantısıyla duyuran Kaplan, bakanlık görevini 3 Ekim 2014’ten beri sürdürüyordu. İsveç medyasında Mehmet Kaplan’ın İsrail karşıtı görüşler taşıdığı, radikal çevrelerle yakın ilişkisi olduğu yönünde iddialar çıkmıştı.

BAŞBAKANDAN ÖVGÜ

İsveç Başbakanı Löfven, Kaplan’ın hakkında çıkan haberler nedeniyle sunduğu istifasını kabul ettiğini söyledi. Löfven, “(Kaplan) İsveç’in kalkınmasına önemli katkılarda bulundu. Haberlerden dolayı kendisini işine veremediğini belirterek istifasını sundu” dedi. Kaplan, bugüne kadar yaptıklarının arkasında olduğunu ve değerlerinden taviz vermeyeceğini kaydetti. Hakkındaki asılsız suçlamalardan ötürü hükümetin zarar görmemesi için istifa ettiğini söyleyen Kaplan, şöyle devam etti: “Kökenim ve dini değerlerimden dolayı bana savaş açıldı. Ben ve partim, ırkçılığa, İslamofobiye, antisemitizme ve aşırılığın her türlüsüne karşı mücadele ettiğimiz halde ben, ırkçı, radikal İslamcı ve başka formlarda gösterilmeye çalışıldım.” İsveç medyası Bakan Kaplan’ın TÜMSİAD’ın iftar yemeğinde çekilen fotoğraflarını “Kaplan yeraltı örgütleriyle aynı yemekte” diye yayımlamıştı.

Haberin Devamı

İSRAİL KARŞITI DİYE SUÇLANDI

Mehmet Kaplan’ın (44) 2009 yılında bir seminerde “İsrailliler bugün Filistinlilere 1930 yılları Almanya’sında Yahudilere davranıldığı gibi muamele ediyorlar” diye konuşarak İsraillileri 1930 yıllarındaki Nazilerle karşılaştırdığı iddia edilmişti.

YPG İSVEÇ’TE DE TEMSİLCİLİK AÇTI

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG, İsveç’in başkenti Stockholm’de temsilcilik açtı. YPG’nin kadın kolu YPJ’nin komutanı Nesrin Abdullah’ın da katıldığı açılış törenine İsveç’in birçok kentinden katılım oldu. Açılan yer Rojava Ofisi olarak adlandırıldı. YPJ komutanı Abdullah hafta içinde İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist ile de görüşerek Suriye’de yaralanan YPG mensuplarının tedavilerinin İsveç’te yapılması talebinde bulunmuştu. PYD/YPG yöneticilerinin İsveç ziyareti ve temsilcilik açması PYD’nin Avrupada başlattığı diplomatik atağın bir parçası. YPJ komutanı Abdullah, İsveç’e gelmeden önce İtalya ve Fransa’yı da ziyaret ederek yetkililerle görüşmelerde bulunmuştu. YPG, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da ve siyasi kanadı PYD ise Rusya’nın başkenti Moskova’da temsilcilik açmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!