İstismarcı bale hocasına duble ceza

Güncelleme Tarihi:

İstismarcı bale hocasına duble ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 21:12

Beşiktaş’taki bir özel bale kursunda 2 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla mahkemenin 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdığı bale hocası Ömer Yılmaz İnanç’ın cezasını İstinaf Mahkemesi 27 yıl 6 aya çıkardı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Şair Nedim Caddesi’ndeki ‘Studyo In’ isimli özel bale kursundaki olay tarihinde 15 yaşında olan İ.S. ile 14 yaşında olan Ş.C geçen yıl şubat ayında aileleiyle birlikte savcılığa başvurarak kurs sahibi ve bale hocası Ömer Yılmaz İnanç tarafından masaj bahanesiyle cinsel istismara uğradıklarını iddia etti.

‘EĞİTİCİ VE ÖĞRETİCİ KONUMDA OLDUĞU İÇİN’

“Çocuğun cinsel istismarı” suçundan hakkında 6 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan bale hocası Anadolu 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 Şubat’ta görülen karar duruşmasında, oyçokluğu ile 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Ömer Yılmaz İnanç, duruşma sonunda verilen hapis cezasının süresi dikkate alınarak tutuklandı.

Kararın ardından her iki taraf da İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20’nci Ceza Dairesi’ne itiraz etti. İstinaf Mahkemesi’nde dün sabah görülen duruşmada, kız öğrencilerin avukatı “Sanık hakkında eğitici ve öğretici konumda olması nedeniyle cezanın arttırılmasını ve ‘nitelikli cinsel istismar’ suçundan cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, davanın görüldüğü İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin, sanık hakkında çocuğun cinsel istismarı suçundan cezalandırılması yönünde verdiği hükmün kaldırılmasına karar verdi. Sanık Ömer Yılmaz İnanç’a, daha önce aldığı ceza 10 yıl 10 ay arttırılarak toplam 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

BAKMADAN GEÇME!