'İstikrar yakalamamız lazım'

Güncelleme Tarihi:

İstikrar yakalamamız lazım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 11:09

Erkekler Challenge Kupası'nda şampiyon olan Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı'nın kaptanı Arslan Ekşi, erkek voleybolunda son yıllarda çıkış yaşandığını belirterek, "Kadın voleybolundaki istikrarı yakalamamız lazım" dedi.

Haberin Devamı

Soruları yanıtlayan Arslan, voleybolda artık erkeklerde de başarıların gelmeye başladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Arkas Spor'un Şampiyonlar Ligi'nde bir sene Dörtlü Final oynaması, bir sene Dörtlü Final'in ucundan dönmesi, geçen sene Halkbank'ın CEV Kupası'nda şampiyon olması, bu sene de bizim Challenge Kupası'nda şampiyon olmamız ve Halkbank'ın da Şampiyonlar Ligi'nde final oynaması... Gerçekten Türkiye'de erkek voleybolunun artık bir yerlere geldiğini görüyoruz. Kadın voleybolundaki istikrarı yakalamamız lazım. Bu istikrarı da yavaş yavaş yakaladığımızı düşünüyorum."

"İnşallah bu başarılar milli takıma yansır" diyen Arslan Ekşi, şöyle devam etti:

"Milli takım ile turnuvalarda çok iyi dereceler almamız lazım. Bu sene Dünya Ligi var. Dünya Ligi'nin Dörtlü Final'i Türkiye'de olacak. O yüzden Dörtlü Final'i kazanıp, Dünya Ligi'nde bir üst gruba çıkmamız lazım. Avrupa Şampiyonası elemesi var. Artık Türk erkek voleybolunda bir kımıldanma görünüyor. Şimdi adımlarla yol almamız lazım. O yüzden yatırımların kesilmemesi gerekiyor."

"Voleybol, Türk sporunda bir numara"

Arslan Ekşi, voleybolun Türk sporundaki en başarılı branş olduğunu savundu.

Yatırımlar sonucu başarıların geldiğini dile getiren Ekşi, "Görüldüğü gibi Türk sporunda en başarılı branş voleybol. Sponsorlarımız yatırımları yaptığı sürece, başkanımız bize yatırımları kesmediği sürece başarılar gelecektir. Bu başarılar yapılan yatırımların bir meyvesidir. O yüzden 'Türk voleybolu, Türk sporunda bir numara' diyebiliriz" şeklinde konuştu.

"Zamanında sorunlar oldu, her şey çözüldü"

Geçen sezon kaptanlığı elinden alınan ve kadro dışı bırakılan Arslan Ekşi, geçmişte sorunlar olduğunu, ancak her şeyin geride kaldığını anlattı. Fenerbahçe'de 9 yıldır forma giydiğine dikkati çeken Arslan Ekşi, şunları kaydetti:

"Burası benim ailem, yuvam. Fenerbahçe taraftarı ve başkanımızla her zaman iç içeyiz. Tabii ki zamanında sorunlar oldu. Ancak her ailenin içinde olabilecek sorunlar. Her şey çözüldü ve yeni sezona başladık. Çok güzel bir ekip kuruldu. Hocamızla 2 sene beraber olmuştuk, yeniden geldi. Birbirimizi tanıyoruz. Ekip çok inançlı bir şeklide sezona başladı. Birinci amacımız Avrupa Şampiyonu olmaktı, bunu başardık. 8 aydan beri inanılmaz çalışıyoruz. Son 10 haftadır hafta içi, hafta sonu maç oynuyoruz. İnanılmaz yoğun tempodaydık. Bunu başardığımız için çok mutluyum. Bu şampiyonluğu hak ettik."

Arslan Ekşi, Türkiye Kupası ve ligde de şampiyon olmak istediklerini belirterek, "Şimdi önümüzde Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğu var. Kupada üst üste 3 maç oynayacağız. Bizim için çok zor olacak. Çünkü çok yoğun bir tempodan çıktık. İnşallah sakatlık olmazsa Türkiye Kupası'nı da kazanıp camiamıza armağan edeceğiz. Sonra Türkiye Şampiyonluğu için savaşacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!