İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 17:03

İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü kutlandı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Haliliye Belediyesi ve Harran Üniversitesi ile ortaklaşa program düzenledi.
Haliliye Belediyesi ve Harran Üniversitesi ile ortaklaşa, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. İstiklal Marşı’nın 97’nci yıl dönümü nedeniyle Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Amfisinde düzenlenen programa AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkolve öğrenciler ile akademisyenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Başkan Fevzi Demirkol, merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Başkan Demirkol, konuşmasında şunları kaydetti:
"İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümünde sizlerle birlikte olmaktan gururluyuz. İstiklal Marşına gelinceye bir dizi savaş değil, zafer değil, destan dediğimiz muharebelerden geçmişiz. Bu destanlar sonucunda merhum Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşını yazmıştır. Cenab-ı Hakk, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlığını, ayrıca milletimizin istiklalini temin etmiştir. Cenab-ı Hakk’a sonsuz şükür ve hamdolsun. Akabinde İstiklal Marşını yazmıştır."
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ise, "Milletimiz zaferlerini teknik üstünlükle değil, inanç üstünlüğü ile kazanmıştır. Dün olduğu gibi bugün de, Çanakkale de olduğu gibi 15 Temmuzda da bizi zafere götüren iman olmuştur. Allah Mümine cesaret, düşmanlara da korku verince zafer müminlerin olmaktadır" diyerek vatan sevgisinin mesleğe bakmadığını vatan aşkının herkesin sevdası olması gerektiğini, Akif’in ise sadece tek yönlü bir şahsiyet olmadığını, onu farklı yönleriyle de tanımak gerektiğini belirtti.
Programa katılan Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da İstiklal Marşının yazıldığı günlerle günümüzde yaşanan olayları karşılaştırarak şöyle dedi:
"İstiklal Marşı’nı yazdıran şartlar bu topraklarda hiç eksilmedi. İstiklal Marşı ruhunu ayakta tutan tek coğrafya yine Anadolu coğrafyasıdır. Afrin’de savaşan askerle, Çanakkale’ de şehit olan askerlerimiz aynı ruhu yaşamaktadır."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!