İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 16:01

Haberin Devamı

KASTAMONU (AA) - İnebolu ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İnebolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmet Mehmet Yılmaz, Mustafa Şerbetci İlkokulu Konferans Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, Mehmet Akif'in sağlam bir eğitimden geçmiş, sağlam karakterli, dürüst, dindar, vatan ve millet sevgisiyle dolu bir kişi olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı Milli Mücadele yıllarının heyecanıyla yazdığını ifade eden Yılmaz, "İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlık için çektiği ızdırabı, bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, milli mücadelenin heybetini ve canlılığını en iyi şekilde ifade eder" dedi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda kısa film gösterisi, türkü dinletisi ve oratoryo sunumu gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Daha sonra, İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Turan Ergün, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Ustabaşı, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, CHP İlçe Başkanı Faruk Öz, okul müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!