İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 17:01

- İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Bozüyük Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Bozüyük Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi.

Okul Müdür Yardımcısı Ayhan Mercan, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" etkinliği kapsamında Metristepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, milletlerin bağımsızlıklarının en önemli sembollerinden birinin milli marşlar olduğunu söyledi.

Milli marşlarında büyük tarihi olaylar sonucunda ve milletlerin ödediği büyük bedeller sonrasında yazıldığını anlatan Mercan, "Bizim İstiklal Marşımız böyle bir zamanda yazılmıştı. Türk milleti yüksek karakter sahibi evlatlarıyla bu zor zamanda dahi bağımsızlık hedefini koymuş ve başarıya ulaştırmıştır. Türk milletinin İstiklal Marşını yazan ve yazdıran kahramanlara selam olsun. Bugünden yarına bir üyesi olmaktan şeref duyduğumuz Türk milleti yine üstadın söz ettiği asımın nesillerini yetiştirerek memleketimizi ve milletimizi daha büyük hedeflere götüreceğine inancımız tamdır. Bu yolda hep birlikte yürüyeceğiz ve çalışacağız" dedi.

Haberin Devamı

Şiirlerin okunması ve öğrenciler tarafından sahnelenen oratoryonun ardından kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ödüllerini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!