"İstiklal Marşı Ve Mehmet Akif Ersoy” Konferansı

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Marşı Ve Mehmet Akif Ersoy” Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 13:37

ADIYAMAN BELEDİYESİ İLE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN “İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY” KONULU KONFERANS HALKTAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ.

Adıyaman Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans halktan yoğun ilgi gördü.
Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans, Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşti. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte başlayan programda, Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale ile ilgili şarkılar seslendirdi.
Akabinde sahneye çıkan Latife Hanım Anaokulu öğrencisi Nisanur Kaleli isimli minik bir öğrenci, okuduğu İstiklal Marşı şiiri ile salonunu dolduranları duygulandırdı. Daha sonra konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, “Bilindiği üzere Çanakkale şehitleri haftasındayız. Çanakkale’yi en güzel Mehmet Akif anlatmıştır. Mehmet Akif’i Türkiye’de en güzel Vehbi Vakkasoğlu hocam anlatmış ve anlatmaktadır. Biz de hem Çanakkale’yi, hem Adıyaman’ı bilen, biz hemşehrilerini yakından tanıyan Vehbi Vakkasoğlu hocamızı Adıyaman’a davet ettik. Sağ olsun bizi kırmadı. Vehbi Vakkasoğlu, ben henüz çocuk yaştayken Adıyaman’da göreve başladı. Hocamı ayakta tutan, diri tutan yazdıkları yazılar ve okuyucularıdır. İnşallah hocam daha uzun yıllar bizlere hizmet vermeye devam edecektir” dedi.
Akabinde kürsüye davet edilen Vehbi Vakkasoğlu, “İkinci vatanım Adıyaman’da olmaktan ayrıca mutluyum” diyerek konferansa başladı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatından, ahlakından, yaşayış tarzından ve vatan sevgisinden bölümler anlatan Vakkasoğlu, herkesin Ersoy’un ahlak ve karakterinden örnek alması gerektiğini belirtti. Vakkasoğlu, “İstiklal Marşı ve Çanakkale Şehitleri gibi abide şiirleri, bir ahlak ve karakter abidesi olan Mehmet Akif Ersoy’dan başkası yazamazdı” dedi.
İstiklal Marşı’nın, milli birlik ve beraberlik idealini en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşıdığını vurgulayan Vakkasoğlu, “Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklal Marşı’mızın mısralarında bulmuştur. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesi niteliği taşımaktadır” dedi.
Mehmet Akif Ersoy’un dostluğu, sözüne sadıklığı ve dürüstlüğü’ne de değinen Vakkasoğlu, İstiklal Şairi’nin vefalı, sözünün eri ve vatan sevdalısı olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımıza Mehmet Akif’i örnek göstermeliyiz. Eğer çocuklarımızın onun gibi olmasını istiyorsak, bizler de Akif’in anne-babası gibi olmak zorundayız. Akif dede, eşittir dostluk demektir. Akif dedenin beğendiği ve tekrarladığı sözlerin her biri, bir kitap değerindedir. Akif dede diyor ki, dost kazan dost. Akif dede, sadece dostlarına değil, bütün vatandaşlara dost yüreğiyle bağlandığı sağlam bir gönle sahipti. Dost peşine mahalle değiştiren adamdı. Akif dedeye göre Fatih semti, İstanbul’un kalbi demekti. Akif dede buna rağmen bu semti değiştirip Anadolu tarafına, Üsküdar’a yerleşti. Bunun nedeni sorulduğunda ise Akif Dede dedi ki, bir dostum buraya taşındı. Her sabah uyandığımda gözümü açar açmaz o dostumu görmezsem nefes alamıyorum. Güneş aydınlatmıyor beni. Dost peşine ben de artık Üsküdarlı oldum" şeklinde konuştu.
Daha sonra sahneye davet edilen Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu’na Adıyaman yöresine ait bir halı seccade takdim ederek, performansından dolayı teşekkür etti.
Konferansın ardından ödül töreni düzenlendi. Törende resim, şiir ve kompozisyon olmak üzere 3 ayrı dalda yapılan yarışmanın jüri üyelerine Belediye tarafından çeşitli hediyeler verildi. Şiir ve kompozisyonda Polis Amca İHO öğretmeni Süleyman Atak’a, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Cafer Çelik’e resim dalında, Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Kenan Karcı ve Erdemir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni Zeki Karabulut’a çeşitli hediyeler takdim edildi.
Adıyaman Vali Vekili Murat Süzen, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları Yunus Emre Altıner, Onur Kökçü, TPAO Bölge Müdürü Savaş Bütün, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı programın nihayetinde, Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu kitaplarını imzaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!