İstiklal Marşı şairi törenle anıldı

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Marşı şairi törenle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2018 12:26

İstiklal Marşı şairi törenle anıldı

Haberin Devamı

İSTİKLAL Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü sebebiyle Manisa'nın Şehzadeler Şehitler Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatıldı, katılanlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nın dizelerini okudu.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü sebebiyle, Şehzadeler Şehitler Ortaokulu tarafından Kültür Sitesi Lale Salonu'nda tören düzenlendi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, CHP İl Başkanı Semih Balaban, öğretmenler ve öğrenciler törene katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş, Ersoy'un neden İstiklal Marşı'nı yazdığını anlatarak, marşın eşsiz bir eser olduğunu ifade etti. Okumuş, "İstiklal Marşı'mız ebedi bir yapıttır. İstiklal Marşı'ızda Türk milletinin neden savaştığı, neden bağımsızlığını ilan ettiği, bir vatanın bir ulus için ne kadar önemli olduğu, inançla birlikte gelen kahramanlığı anlatmaktadır. Allah Türk milletine bir daha bir İstiklal Marşı yazdırmayı göstermesin" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şehitler Ortaokulu öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını canlandıran minik tiyatro gösterisi sahneledi. Tiyatro gösterisinin ardından öğrenciler, orotorya gösterisi ile İstiklal Marşı'nın 10 kıtalık mısrasını tek tek seslendirdi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!