İstiklal İlkokulu'nda, farklı yörelere ait kültürlerin yemekleri sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

İstiklal İlkokulunda, farklı yörelere ait kültürlerin yemekleri sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 12:39

İstiklal İlkokulu'nda, farklı yörelere ait kültürlerin yemekleri sergisi açıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi'nde ki İstiklal İlkokulu'nda, farklı yörelere ait kültürlerin yemekleri sergilendi.

İstiklal İlkokulu’nun 4/A şubesi öğrencileri, sınıf öğretmenleri Hatice Güzide Özdemir ile birlikte ‘Kültür Öğeleri’ sergisini açtı. 4/A şubesi öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde 'Kültür ve Miras' konulu ders kapsamında sınıf öğretmeni Hatice Güzide Özdemir’in girişimleri ile öğrenci velilerinin katkılarıyla tarihi kültürel dokuları barındıran bir sergi açtı. Sergide farklı yörelere ait kültürlerin yemekleri, mutfak  araç ve gereçleri kıyafetleri yer alıyor. Serginin açılışını İçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin yaptı.

Öğretmen Hatice Güzide Özdemir, serginin açılışında yaptığı konuşmada  “Milli kültür bir millete kimlik kazandıran, diğer milletlerle arasında ki farkı belirlemeye yarayan, tarih boyunca meydana getirilen, o millete ait maddi ve manevi değerlerin uyumlu bir bütünüdür. Bir toplumu millet yapan ve onun bütünlüğünü sağlayan milli kültürdür. 4/A şubesi olarak Sosyal Bilgiler dersimize bağlı ‘Kültür ve Miras’ ünitemizi daha iyi anlayabilmek ve geçmişten geleceğe köprü olmak için bu sergiyi açtık” dedi. Serginin açılışı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin ise bu tür etkinliklerle kültürel ve yöresel öğeleri yaşattıkları için sınıf öğretmeni Hatice Güzide Özdemir’i tebrik ederek, böyle etkinliklerin öğrencilerin öğrenmesinde daha etkili olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!