İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı'nda polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Caddesi ve Tarlabaşında polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 06:03

Taksim'de Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmesini önlemek için eylem yapan grupla polis arasındaki gerginlik 30 saati aşkın zamandır aralıksız sürüyor. İstiklal Caddesi'nde gece boyu polisle eylemciler arasında gerginlik devam etti. Sabah 10:30 sıralarında polis taraftar gruplarına gaz bombası ile müdahale etti. Taksim Meydanı'nda yakılan çöpler nedeniyle siyah bir duman yükseldi.

Haberin Devamı

Taksim'de dün sabahın erken saatlerinde başlayan olaylar gece boyunca aralıklarla devam ediyor. Sabah saat 05.30 sıralarında Taksim ve çevresinde çıkan olaylar Harbiye Cumhuriyet Caddesi'ne sıçradı. Polis ekipleri gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Cumhuriyet Caddesi savaş alanını andırırken polise bir süre direnen göstericiler daha sonra cadde ortasında halay çekmeye başladı. Ancak polis bir süre sonra gaz bombasıyla gruba müdahale etti. Grup üyeleri kaçarak uzaklaşmaya çalıştı.

BİNLERCE KİŞİ GECE BOYU İSTİKLAL CADDESİ'NDEYDİ / Foto Galeri

POLİS CADDEDEN MEYDANA GEÇİŞİ KAPATTI

Sabah saatlerinde polis, eylemcilerin, İstiklal Caddesi'ndeki Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanması üzerine, caddeden Taksim Meydanı'na geçişi kapattı.

Haberin Devamı

İstiklal Caddesi ve Tarlabaşında polis müdahalesi
Yakılan çöpler nedeniyle Taksim'den duman yükseliyor
TARAFTAR GRUPLARINA MÜDAHALE

Saat 10.30 sıralarında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftar gruplarının da aralarında yeraldığı yaklaşık bin 500 kişilik kalabalığa İstiklal Caddesi’nde polis müdahalede bulundu.

POLİSİN TARAFTAR GRUBUNA MÜDAHALESİNİN FOTOĞRAFLARI

Gaz bombası ve tazyikli su ile yapılan müdahale yaklaşık bir saat sürdü. İstiklal Caddesi Fransız Konsolosluğu önünde toplanan grubun meydana doğru yürüyüşe geçmesiyle polis gruba müdahale ederek Tünel’e kadar kovaladı. Ara sokaklarda bulunan gruplara da müdahale sürüyor. Polis, turistler de başta olmak üzere hiç kimsenin Taksim Meydanı’na çıkmasına izin vermiyor.

MEYDANA ÇIKMAK İSTEYEN GRUPLARA HASTANE ÖNÜNDE MÜDAHALE EDİLDİ

Meydana çıkmak isteyen gruplara polis Taksim Eğitim ve Araştırma Hastane önünde müdahale etti. TOMA’lardan su sıkan polis, biber gazı da attı. Hastanede bulunan vatandaşlar biber gazından etkilendi. Bazı aileler gazdan etkilenen çocuklarını kucaklarında hastaneye taşıdı.

PLASTİK KELEPÇE

Taksim Gezi parkı olayları İstiklal Caddesi ve ara sokaklarında devam ediyor. Polisin gaz bombalı müdahalesi sonrası gruplar ara sokaklara kaçtı. Gazdan çevredeki vatandaşlar da etkilendi. Polis, gözaltına aldığı göstericilere plastik kelepçe takarak polis araçlarına bindirdi.

Haberin Devamı

CNN TÜRK MUHABİRİ CANLI YAYINDA BİBER GAZINDAN ETKİLENDİ / HURRİYET TV

HARBİYE'DE TEMİZLİK

Taksim Gezi Parkı’na girmek isteyen kalabalığa sabah saatlerinde polis müdahale edince, bir grup gösterici Harbiye Cumhuriyet Caddesi’ne barikat kurmuş yolu trafiğe kapatmıştı. Şişli Belediyesi’ne bağlı temizlik işçileri caddede temizlik çalışması başlattı. Göstericilerin söktükleri demir levhalar ve yol ortasındaki korkululuklar da iş makineleriyle alındı. Cadde trafiğe açıldı

Haberin Devamı

GEZİ PARKI OLAYLARI! HARBİYE SAVAŞ ALANI GİBİ / HURRRİYET TV

KÖPRÜYÜ YÜRÜYEREK GEÇENLERE BEŞİKTAŞ'TA MÜDAHALE / HURRİYET TV

TWITTER FOTOGRAFLARIYLA İSTİKAL CADDESİ\ FOTO GALERİ

GÖSTERİCİLERİ DÖVE DÖVE GÖTÜRDÜLER / HÜRRİYET TV

İstiklal Caddesi ve Tarlabaşında polis müdahalesi
 
Askerden eylemcilere maske
Gezi Parkı için eylem yapan gruptan gazdan etkilenenlere Taksim Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nde görevli bir asker tıbbi maske dağıttı. Sosyal medyada yer bulan fotoğraf dikkat çekti.
POLİS TARLABAŞI'NDA DA MÜDAHALE ETTİ / HÜRRİYET TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!