İstihdamda Balıkesir farkı

Güncelleme Tarihi:

İstihdamda Balıkesir farkı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 14:50

İstihdamda Balıkesir farkı

Haberin Devamı

BALIKESİR Sanayi Odası'nın öncülüğünde belirlenen hedef doğrultusunda yapılan çalışmalarla, 3 ay içinde, 16 bin 264 kişilik yeni istihdam sağlandığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Şubat 2017'deki çağrısıyla başlayan milli istihdam seferberliği Balıkesir'de meyvelerini vermeye başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Muhammed Sıddık Polat, yardımcıları Şeref Karaca ve Bekir Çelebi ile Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur'u ziyaret edip, artı istihdam konusunda son verileri paylaştı. Başkan Uğur, görüşme sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Uğur, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, milli istihdam seferberliğini başlatırken, 2017 yılı içerisinde 2 milyon kişinin istihdam edilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir için de 15 bin kişilik istihdam hedefi belirlemişti. Sanayi Odası'nın öncülüğünde, belirlenen hedef doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucu Balıkesir sözünü tuttu. 7 Mayıs 2017 itibariyle 16 bin 264 kişilik yeni istihdam sağlandı. Ancak bununla yetinmeyeceğiz ve işsizlik bitene kadar istihdam çalışmalarını sürdüreceğiz" dedi.

İŞ DÜNYASINA TEŞEKKÜR

Hedeflenen istihdam rakamlarına ulaşılmasında, ülke ekonomisinin desteklenmesinde yerel yöneticilerin büyük emeği olduğunu vurgulayan Başkan Uğur, "Bu konuda valimiz Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur başta olmak üzere, Balıkesir'imizin tüm belediye başkanlarına, Balıkesir'deki oda ve borsalarımızın değerli başkanlarına, esnaf odalarımızın başkan ve yöneticilerine, tüm sanayicilerimize ve Balıkesir iş dünyasına teşekkür etmek istiyorum. Yapılan fedakarlıkların farkında olarak, devletimizin destekleriyle her zaman hedeflerimiz doğrultusunda daha güçlü ve tam bağımsız Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!