İstihdam seferberliğine destek

Güncelleme Tarihi:

İstihdam seferberliğine destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 08:00

İstihdam seferberliğine destek

Haberin Devamı

Azim ÇELİK/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA) - İSTİHDAM seferberliğine destek çalışmaları kapsamında Sakarya'da 5 işletme 107 kişilik işbaşı eğitim programı sözleşmesini imzaladı.

İşkur, SGK Sakarya İl Müdürlüğü ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında 107 kişinin istihdamı için 5 ayrı işletmeyle işbaşı eğitim programı sözleşmesi imzalandı. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanı Bilge Aydın, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Emrullah Terzioğlu ve Ömer Arslan, İşkur Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, SGK Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş ile sözleşmeyi imzalayan firmalar Talu Tekstil, Digitürk, Astavuk, Güneşoğlu ve BİM'in yetkilileri katıldı.

Tarkan Alpay Sakarya'da yapılan çalışmalar sonucu sigortalı çalışan sayısının 3 ayda 205 binden 210 bine yükseldiğini belirterek, "Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı, teşviklerimizi anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, Sakarya'dan sevindirici rakamlar almaya başladık. Zira, Aralık-2016 sonu itibariyle Sakarya'nın sigortalı çalışan sayısı 205 bin 189 iken, 13 Mart 2017 itibariyle sigortalı sayısı 210 bin 478 olmuştur. Artı istihdam teşviğine bağlı olarak daha önce yıl sonuna kadar belirlenen artı 10 bin yeni istihdam hedefi, 15 bin olarak revize edildi" dedi.

Emrullah Terzioğlu ise Sakaryalı iş adamları olarak istihdamın arttırılması için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade ederek, "İlimizde Türkiye ölçeğinde güçlü firmalarımız var, nitelikli istihdam konusunda çalışmalar yapıyoruz. Büyüyen Sakarya'nın istihdam ihtiyacını karşılamak adına kurumlar arası işbirliği ile projeler üreterek paydaşlarımızla birlikte hareket ediyoruz" diye konuştu

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!