İstihbarattan Trump’a sansürlü bilgi

Güncelleme Tarihi:

İstihbarattan Trump’a  sansürlü bilgi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 00:15

ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ilgili olumlu açıklamaları ve ekibinde Rusya ile bağlantısı olduğu iddia edilen isimler bulunması nedeniyle Amerikan istihbarat kuruluşlarının, Trump’a bilgi verirken bazı noktaları sakladığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre istihbarat yetkilileri, aldıkları bilgilerin kaynaklarını ve bu bilgileri nasıl ele geçirdiklerini Trump’a söylememe kararı aldı. Geçmişte de istihbarat kuruluşlarının, ABD başkanlarına ya da Kongre üyelerine bilgi verirken, bu tür bilgileri paylaşmadıklarının görüldüğünü yazan WSJ, ancak daha önceki durumların, ABD Başkanı’nın güvenilirliğinden duyulan bir endişeden kaynaklanmadığını vurguladı.

‘MİLYARDER ADAY’ İDDİASI

Öte yandan, haberde, Trump’ın istihbarat kaynakları ve metotlarını öğrenme yönünde bir istekte bulunup bulunmadığının bilinmediği belirtildi. WSJ, Trump’ın kendisinden önceki başkanlara nazaran daha az istihbarat brifingi almayı tercih ettiğini de yazdı. Bu arada, New York Times, Trump’ın New York’lu milyarder Stephen A. Feinberg’ı Amerikan istihbarat örgütlerini denetleyecek bir pozisyona getirmeyi planladığını yazdı. Habere göre bu plan, istihbarat yetkilileri tarafından sert bir direnişle karşılaştı. 

Haberin Devamı

FLYNN’İ SAVUNDU

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’nın Washington Büyükelçisi ile görüşmesi sonrası başlayan tartışmalar sonucunda istifa etmek zorunda kalan eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’e sahip çıktı. Dün basın toplantısında konuşan Trump, “Kampanyamdaki hiç kimsenin Rusya ile bağlantısı yok” dedi. Trump önceki gün de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlenen ortak basın toplantısında, “General Flynn harika bir adam. Medya ona çok haksızca davrandı. Benim sahte medya dediğim şey” sözleriyle eski danışmanına sahip çıkmıştı. Trump, eleştirilerine Twitter’dan da devam ederek, “New York Times ve Washington Post’a, istihbarat topluluğu (NSA mı, FBI mı?) tarafından yasadışı şekilde bilgi veriliyor. Aynı Rusya gibi” diye yazdı.
Öte yandan Trump dünkü toplantısında ‘Müslüman yasağı’ olarak adlandırılan kararın federal mahkemenin kararının ardından revize edileceğini söyledi.

İSTİFANIN SEBEBİ: YANLIŞ BİLGİ VERMESİ

 

ABD Başkanı Donald Trump, Michael Flynn’den Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinden istifa etmesini istemesinin sebebinin, Rus Büyükelçiyle görüşmesinin değil, “Başkan Yardımcısı Mike Pence’e yanlış bilgi vermesi” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Trump, "Flynn, ABD Başkan yardımcısına gerçekleri söylemedi ve daha sonra hatırlamadığını belirtti, bu kabul edilemez. Flynn’in Rus Büyükelçisi ile telefonla görüşmesinde bir sorun yoktu, işini yapıyor” - “Basın dürüst değil ve biz bunu konuşmazsak bu Amerikan halkına yalan söylediğimiz anlamına gelir. Kontrolden çıkmış durumdalar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!