İstifa sancısı

Güncelleme Tarihi:

İstifa sancısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 00:32

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in istifası sonrasında konuşan vekiller çarpıcı açıklamalarda bulundu. egedesonsöz’den Mehmet İşler’in haberine göre Tacettin Bayır, “Hiç kimse bulunmaz Hint kumaşı değil” derken; Mustafa Balbay, “2019 hesapları erken başladı” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Özcan Purçu, “Yeni il başkanını çok fazla tanımıyorum” ifadesini kullanırken; Ali Yiğit, “Aslında Alaattin Yüksel olabilecek en iyi il başkanlarından biriydi” diye konuştu, Musa Çam ise kısa bir görüş bildirdi.

2019 HESAPLARI ERKEN BAŞLADI
Mustafa Balbay: Gelinen noktayı dikkatle izliyorum ama 2019 hesapları erken başladı. Herkes onu görüp pozisyon alıyor. İzmir partimizin en güçlü olduğu yerlerin başında geliyor. Böyle bir şehirde partinin içini konuşuyor olmaktan mutlu değilim. En büyük dileğim en kısa sürede bu durumu aşmak. İzmir’in CHP’nin iç sorunlarını değil, Türkiye’yi konuşacak bir örgüte kavuşmasını diliyorum. Türkiye’de bütün partiler bir araya geliyor da CHP İzmir İl Örgütü’ndeki arkadaşlar mı bir araya gelemiyor? Bu tartışmanın bir an evvel bitmesini istiyorum.

Haberin Devamı


YENİ BAŞKANI TANIMIYORUM
Özcan Purçu: Şu kritik süreçte seçilmiş olan il başkanımızın istifa etmesi üzüntü verici, bizim açımızdan iyi olmadı. Hiç beklemiyorduk. Bir de çok tecrübeli ve katkı sunacağına inandığımız biriydi. Tabii üzüldük. Açıkçası ben yeni il başkanını çok fazla tanımıyorum ama kendisinin örgütün içinden geldiğini biliyorum. Son kararı genel merkez verir. Kim gelirse bizim il başkanımızdır. En iyi şekilde katkı koyacağını biliyoruz. İzmir, CHP açısından çok önemli bir il. Burası böyle istikrarsızlıkların yaşanacağı ve ufak tefek sebeplerle görevin bırakılacağı bir yer değil. Alaattin Bey için hem üzüldüm, hem de nasıl böyle bir şey yapar diye şaşırdım. Hala şoktayım. Her şey alt üst oldu.


BULUNMAZ HİNT KUMAŞI DEĞİL
Tacettin Bayır: Alaattin Bey yıllar önce de böyle istifada bulunmuştu. CHP’de hiç kimse bulunmaz Hint kumaşı falan değil. Böyle bir ortamda tam partinin trendinin yükseldiği bir ortamda bunu yapması doğru da değil, etik de değil. Benim kızgınlığım bu yüzden. Madem bu işi yapamacaktın niye aday oldun? Alıyorsun ihaleyi başkasına veriyorsun. Şık olmayan davranışlar. Bu kadar deneyimli bir siyasetçinin bunları yapmaması lazım. Bu önceden planlanmış bir senaryo. Hesap başka.


ÇAM’DAN ÇOK KISA AÇIKLAMA
Musa Çam: Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Yeni seçilen arkadaşlara bir bakarız. Gerekirse önümüzdeki günlerde konuşuruz.

Haberin Devamı


ALAATTİN BEY EN İYİSİYDİ
Ali Yiğit: Alaattin’in il başkanı seçilmesinde katkısı olan vekillerden biriyim. Aslında o olabilecek en iyi il başkanlarından biriydi. Kendisinin İzmir’e çok yakıştığını da düşünüyorum. Zamansız bir şekilde talihsiz bir istifa oldu. Keşke istifa etmeydi. Şu an hazır seçilmiş bir il başkanı var. Onlarla devam edilecek ama kararı genel merkez verecek, biz de saygı duyacağız.


AHMAKÇA KARŞILIYORUM
Erdal Aksünger (Genel Başkan Yardımcısı): Ülkenin geçtiği süreç ortada. CHP’nin içindeki iktidar savaşı ülke konjonktürünün önünde havası yaratılıyor olması beni rahatsız ediyor. İzmir, CHP için çok önemli bir yer. Süreç kesinlikle gözardı edilemez ama dikkatli davranılmalı. İç konuların ülke gündeminin önüne geçiyor sıkıntısı bizim için en zor şey. Anafartalar’a çıkarma yaptık, Seferihisar’da sanat çalıştayı düzenledik. İstifa gündem oldu. Belediye başkanları da her şeyi bırakmış, bir kısmı elini ovuştururken, bir kısmı da hükümdarlıklarını sürdürme derdine girmiş. Bu da kamuoyunda bize zarar verdi. Hafta ortası MYK toplantısı var. İzmir konusu gündeme gelecek. Mutlaka bir karar çıkartacağız. Evet bir şey oldu ama ‘Şunun kafasını kopartalım, şuna şöyle yapalım’ demek yanlış. Partinin en büyük sorunlarından biri liyakat. Birçok konuyla uğraşırken 2019 hesapları yapanların ülke konjonktürünü kenara bırakıp kendi dertlerine düşmesini ahmakça karşılıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!