İşten çıkartıldı oturma eylemi yaptı

Güncelleme Tarihi:

İşten çıkartıldı oturma eylemi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2013 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) temizlik işcisi olarak çalışan 49 yaşındaki Güler Aras, işten çıkartıldığı için kurumun önünde oturma eylemi yaptı.

Haberin Devamı

SGK’ya hizmet veren bir taşeron firmada temizlik işçisi olarak çalışan Aras’ın, işine emekli olduğu gerekçesiyle son verildiği öne sürüldü. SGK önünde oturma eylemi yapan Aras, şöyle konuştu:

EKMEĞİM İÇİN ÇALIŞIYORUM

“Ben 2006 yılından beri burada temizlik işçisi olarak çalışıyordum. Emekli olduğum gerekçesiyele işten çıkarttılar. Burada her türlü işi yaptım. Ben aileme bakan biriyim. Babam genç yaşta vefat etti. Gecekonduda oturuyorum. Emekli maaşım bana yetmediği için burada çalışıyordum. Şimdi işten de çıkartıldım. Anneme bakmam lazım. Şimde ben ne yapacağım? Ekmeğim için burada çalışıyordum. SGK Başkanı Fatih Acar ile görüşmeden buradan gitmeyeceğim. İşime geri alınmak istiyorum.”

YENİ YILA İŞSİZ GİRDİLER

Öte yandan Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi’nde özel şirket bünyesinde çalışan 15 işçi de, şirket yetkililerin keyfi bir şekilde işlerine son verdiğini iddia ederek eylem yaptı. İşten çıkartıldığını duyan bir işçi de kalp krizi geçirerek hastanede tedavi altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!