İstemihan Talay'dan 'hayır' kampanyası

Güncelleme Tarihi:

İstemihan Talaydan hayır kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 14:23

İstemihan Talay'dan 'hayır' kampanyası

Haberin Devamı

 



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve Kültür Turizm eski Bakanı İstemihan Talay, 16 Nisan'daki referandum nedeni ile hayır kampanyası başlattı.
Bir taraftan sivil toplum örgütlerini ziyaret eden İstemihan Talay, Balık Pazarı'nda davul zurna eşliğinde karşılandı. Vatandaşlarla tek tek görüşen Talay, yeni anayasayı değerlendirdiği ziyaretinde hayır çağırısı yaptı. 16 Nisan'da 'hayırcıların' çığ gibi büyüyerek gereken cevabı vereceğini belirten Talay şöyle dedi:
"Referandumda 'evet' çıkması halinde Cumhurbaşkanı hem partili, hem de parti genel başkanı olacak. Bu durumda bağımsız ve tarafsız bir Cumhurbaşkanı'nın olması imkansız hale gelecektir. Devlet tamamen siyasi bir kimliğe bürünerek ve devletin yönetimi bir partinin yönetimi haline dönüşecektir. Böyle bir yönetimi kabul etmeyiz. Tabi ki 'hayır' diyoruz. İnşallah 16 Nisan'da bu 'hayır'lar çığ gibi büyüyecek ve bu anayasa kesinlikle kabul edilmeyecek. Böylece bir kez daha halkımızın, milletimizin, devletimizin önü açılmış olarak, Atatürk Cumhuriyeti'nin aydınlığa yürüyüşü son hızıyla devam edecek. 16 Nisan'da 'hayır'larla buluşmak üzere hepinize 'hayır'lı olsun diyorum"
Talay daha sonra Mersin Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı'yı da ziyaret etti.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!