İşte ‘yurdum insanı’nın hali

Güncelleme Tarihi:

İşte ‘yurdum insanı’nın hali
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2002 01:41

Yapılan bir kamuoyu araştırması, geride bıraktığımız 2001 yılı içinde Türk halkının yüzde 60'ının hiç sinemaya, yüzde 86.6'sının da hiç tiyatroya gitmediğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, halkın yüzde 54'ü de yine koca bir yıl içinde bir kitabı baştan sona okuyup bitirmedi.

Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ANAR) İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Diyarbakır ve Erzurum'da toplam 1465 kişi üzerinde yaptığı ‘‘2001 Yılı Türkiye Gündem Araştırması’’nın sonuçlarına göre, halkın yüzde 78.5'i de bir spor karşılaşmasını izlemeye gitmedi.

Bu araştırma, halkın yüzde 61'inin yurtiçindeki herhangi bir tatil yöresi de dahil hiç tatile çıkmadığını, yine halkın yüzde 93.6'sının da hiç yurtdışına gitmediğini ortaya koydu.

Tek umudumuz Talih Kuşu

Anket, halkın büyük çoğunluğunun umudunu Talih Kuşu'na bağladığını da ortaya koydu. Ankete yanıt verenlerin yüzde 45.2'si piyango bileti aldığını söylerken, yüzde 44.8'i ise bilet almadığını bildirdi.

En beğenilen filmler

Vizontele, Deli Yürek, Yüzüklerin Efendisi, Şellale, Gladyatör, Küçük Adam Büyük Aşk, Komiser Şekspir, Mumya 2, Kod Adı Kılıç Balığı, Pearl Harbor, Maymunlar Cehennemi.

En beğenilen oyunlar

Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?, Cebimdeki Kelimeler, İnadına Yaşamak, Mary Mary, Yeni Bir Hayat, Ölüm Uykudaydı, Teleköle, Azizname, Barış, Bağdat Hatun.

En beğenilen kitaplar

İsyan Günlerinde Aşk, Bir Çift Yürek, Safiye Sultan, Bay Pipo, Simyacı, Harry Potter, Kuran meali, Yüzüklerin Efendisi.

AB'ye girmeli miyiz

Evet Yüzde 74.1

Hayır Yüzde 25.9
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!