İşte yeni Keşanlı Ali

Güncelleme Tarihi:

İşte yeni Keşanlı Ali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2011 01:00

Kanal D, “Keşanlı Ali Destanı”nı dizi olarak ekrana taşıyor. Yönetmenliğini Çağan Irmak’ın üstlendiği dizide, Engin Cezzar’la özdeşleşen Keşanlı Ali karakterini Nejat İşler canlandıracak.

Haberin Devamı

DİZİDEN FOTOĞRAFLAR

HALDUN Taner’in unutulmaz eseri “Keşanlı Ali Destanı” dizi oluyor. Yıllarca tiyatro sahnelerinde izleyiciyle buluşan oyunun dizi versiyonu, yakında Kanal D’de başlayacak. Esere adını veren Keşanlı Ali karakterini, en son “Kaybedenler Kulübü”yle sinemaseverlerin karşısına çıkan Nejat İşler canlandıracak. İlk olarak 1964 yılında usta tiyatrocu Engin Cezzar tarafından canlandırılan, bu nedenle Cezzar’la neredeyse özdeşleşen Keşanlı Ali’nin yeni yüzü İşler’e, Zilha rolünde Belçim Erdoğan eşlik edecek. “Keşanlı Ali Destanı”, 1964 yılında Atıf Yılmaz tarafından filme alındı. Haldun Taner’le Atıf Yılmaz’ın senaryosunu yazdığı o filmde Fikret Hakan ve Fatma Girik başrol oynadı.

İki nesil Zilha    

İlk kez 1964 yılında, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu’nda sahnelenen “Keşanlı Ali Destanı”nda, Keşanlı Ali’nin büyük aşkı Zilha’yı gerçek hayatta da Cezzar’ın eşi olan Gülriz Sururi canlandırdı. Kanal D’nin yeni dizisinde ise o rolde Belçim Bilgin var. Bilgin, Zilha olarak hayatının en önemli oyunculuk sınavlarından birini verecek.                                                                                                                                        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!