İşte yeni Ford Fiesta!

Güncelleme Tarihi:

İşte yeni Ford Fiesta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 11:56

Ford, Köln'de düzenlediği Go Further etkinliğinde yeni Fiesta'sını görücüye çıkardı.

Haberin Devamı

Ford, Almanya'nın Köln kentinde düzenlediği Go Further etkinliği ile ile yeni Fiesta'yı tanıttı. Maalesef şu anda araca dair çok fazla detay bilmiyoruz zira firma popüler hatch modelinin yeni jenerasyonuna ait bilgiler konusunda ketum davranıyor.

Şu ana kadar elimize geçen tek kesin bilgi, yeni Fiesta'nın Avrupa'da dört farklı versiyon ile satılacak olması. Ülkemize hangi seçeneklerin geleceği konusu henüz belli değil. Versiyonlara dönersek Vignale, en lüks paket olarak öne çıkıyor; ST Line, sportif bir tasarım taşıyor; Titanium'da şıklık ön planda iken Active versiyonu crossover'ların kullanışlı yanlarını bünyesinde topluyor.

İşte yeni Ford Fiesta
 

Ford tasarımcıları Fiesta'nın tasarımını yeni jenerasyonda biraz yumuşatmış. Hâlihazırda piyasada bulunan modelin evrimleşmiş versiyonu olan otomobilin bazı köşeleri artık daha kıvrımlı. B segmentine dâhil olan araç selefine göre daha büyük görünüyor fakat Ford henüz boyut bilgilerini yayınlamadığı için bundan tam olarak emin değiliz. Fotoğraflarda da dikkatinizi çekmiştir; devasa açılır tavan hem ön, hem de arka koltukların üzerinde yer alıyor. Bir diğer detay ise Active paketinin, crossover havası dolayısıyla, kardeşlerine göre yerden biraz daha yüksek oluşu.

Haberin Devamı

İşte yeni Ford Fiesta

İç mekanda bizi büyük değişimler karşılıyor. Şu anki jenerasyona ait Fiesta'nın kabini yeterince iyi (şahsen çok beğenmesem de) ancak en yeni Fiesta iç bölümde çok daha iyi bir tasarıma ve daha kaliteli malzemelere sahip. Konsolun merkezinde bulunan 8" boyutundaki bilgi eğlence sistemi ekranının kabini domine ettiğini söyleyebiliriz. Ekranda bilgi sağlayan sitem, Ford'un en yeni SYNC3 teknolojisine sahip. Ford'a göre Fiesta alıcıları araçlarını son derece kaliteli Bang & Olufsen Play ses sistemi gibi opsiyonlarla isteklerine göre kişiselleştirebilecek. 

Ford, yeni Fiesta'nın teknik verilerini ve motor seçeneklerini henüz paylaşmadı. Aracın bulunduğu segmente bakarsak üç ve dört silindire sahip dizel ve benzinli motorların yelpazeyi oluşturmasını bekliyoruz. Daha önce söylediğimiz gibi 1.25 litrelik atmosferik motor yerini turboşarjlı üniteye bırakabilir.

Haberin Devamı

Şu noktada Ford yeni Fiesta'nın piyasaya sürülme tarihini ve satılacağı ülkeleri açıklamış değil fakat bizim tahminimiz 2017'nin ilk yarısında Türkiye dâhil birkaç pazarda yeni Fiesta'yı göreceğimiz yönünde.

Toyotadan iddialı plan tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!