İşte Vodafone Arena’yı bu seviyeye getiren para: 100.000.000 TL

Güncelleme Tarihi:

İşte Vodafone Arena’yı bu seviyeye getiren para: 100.000.000 TL
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 00:33

Fikret Orman, kaba inşaatında sona gelinen Vodafone Arena’ya şimdiye kadar 100 milyon TL harcandığını söyledi.Beşiktaş Başkanı, stadı 100 milyon dolara, yani toplam 225 milyon liraya tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.Orman, stadın ne zaman açılacağı konusundaysa ise “Kafamızda bir tarih var ama açıklamak istemiyorum” dedi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena Stadı’na bugüne kadar 100 milyon lira harcadıklarını söyledi. Orman, stadı 100 milyon dolara (225 milyon lira) tamamlamayı hedeflediklerini de kaydetti. Orman, ikinci başkan Ahmet Nur Çebi ve diğer yöneticilerle stat çatı direklerinin dikilmeye başlanması nedeniyle dün statta kurban kesti.
Temeli yaklaşık 1 yıl önce attıklarını hatırlatan Orman, “Kaba inşaatı tamamlayıp çatı montajına başladık. İlk etapta kolonlar dikilecek. Hızlı şekilde çatı montajı başlıyor. Ondan sonra da çim montajı başlayacak” dedi.

BU KEZ AÇILIŞ TARİHİ VERMEK İSTEMEDİ

HİSSETTİRMEMEYE çalışsalar da mali açıdan zorlu bir süreç yaşadıklarını kaydeden Orman, “Bütün kulüpler mali sıkıntı içinde. Bizden başka büyük yatırım yapan kimse yok. Onların tüm yatırımlarını devlet finanse ediyor. Tam rakamı bilmiyorum ama 100 milyonu geçti yatırım miktarımız. Stadı en kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Tarih vermek istemiyorum. Kafamızda bir tarih var. Kamuoyu bu güzelliği konuşmak yerine tarih konusunu konuşuyor. 26 Aralık 2013’te temel atmaya başladık. 1 senede kaba inşaatı bitirdik” dedi.

Haberin Devamı

FERRARI’YE 20 MİLYON TL ÖDENDİ 5 DAHA VAR

STADI daha hızlı bitirmelerinin mümkün olduğunu ancak bir yandan da transfer yapmak ve oyuncuların parasını ödemek zorunda olduklarını kaydeden Orman, “Ferrari’nin parasını vermek gibi... 5 taksit kaldı. 20 milyon verdik, 5 milyon lira daha vereceğiz. Kredilerimizi de ödemek zorundayız” dedi. Konya’daki dolu tribünlerin kendilerini heyecanlandırdığını belirten Orman, “40 bin kişiye tamamen dolu tribünlere oynarız diye düşünüyorum. Kombinelere gelen talepler de onu gösteriyor” diye konuştu.

HEDEF TUTARSA UCUZA MAL OLACAK

- Stat inşaatlarında uluslararası standart koltuk başına en az 2 bin Euro’dur.
- Buna göre 41903 koltuklu Vodafone Arena’nın normal maliyeti 84 milyon Euro.
- Beşiktaş da 100 milyon dolara yani 84 milyon Euro’ya bitirmeyi hedefliyor.
- Temel atıldığında hedef stadı 80-90 milyon dolara tamamlamaktı.
- Bölge silueti nenediyle daha derine inilince maliyet 20-25 milyon dolar kadar arttı.
- Siyah beyazlı kulüp stat tamamlandığında yıllık 60 milyon dolarlık bir gelir bekliyor.

Haberin Devamı

LOCA VE VIP’TEN 32 MiLYON DOLAR GELDi

VODAFONE Arena’nın yapımına harcanan paranın bir bölümü stadın VIP ve localarının 3 yıllık satışından elde edildi. 15 Kasım’da yapılan divan kurulunda açıklanan rakamlara göre toplam 31.5 milyon dolarlık VIP ve loca koltuğu satılırken, 6.3 milyon dolarlık da rezervasyon yaptırıldı. Elde 17 milyon dolarlık da satılacak koltuk var. Yıllık 60 milyon dolarlık gelir hedefine ulaşılması halinde kulüp yaklaşık 20 aylık gelirle stadını yapmış olacak.

ARENA CATISI İÇİN KURBAN KESTiLER

STADIN çatı kolonlarının dikilmesi nedeniyle yapılan kurban kesimine başkan Fikret Orman’ın yanı sıra ikinci başkan ve futbol şubesi sorumlusu Ahmet Nur Çebi, genel sekreter Ahmet Ürkmezgil, yeni stattan sorumlu asbaşkan Umut Güner, Kartal Yuvası’ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi Emre Kocadağ, genel koordinatör Levent Çifter ile stat işçileri katıldı. Kurban kesme töreni hayır duasının okunmsaıyla sona erdi. Törende konuşan Fikret Orman, çatı inşaatının başlaması nedeniyle kurban kesmek istediklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Hayırlara vesile olur İnşallah. Allah hepimize Türk sporseverlere Beşiktaşlılara Vodafone Arena’yı teslim etmeyi bize nasip etsin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!