İşte Terim'in sırları

Güncelleme Tarihi:

İşte Terimin sırları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Fatih Terim notlarında takımında gördüğü eksiklikleri sıraladı. Melo ile Gökhan arasında pas uyumsuzluğu olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, takımın basit pas hataları yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

GALATASARAY Teknik Direktörü Fatih Terim’in takım hakkındaki düşünceleri, sırları dün sabah yapılan antrenmanda objektiflere takıldı. G.Saray’ı ayağa kaldırmak için canla başla çalışan Terim’in, ilk 4 haftada G.Saray takımının sahadaki eksilerini not aldığı uzun liste Florya’da deklanşörlere takıldı.

İşte Terim’in futbolcular ve takım hakkında aldığı notlar.

1-İleride ve orta sahada kaptırdığımız toplar sonrasında hemen baskı ile ilgili bir sorun var.
a- Topu kazanamıyoruz.
b- Geriye kadar koşmak zorunda kalıyoruz.
c- Kontratak ve pozisyon yiyoruz.
2-İlerideki 5’li hatta beklerden yakın olanlar da dahil olmak üzere 6 kişi topa en yakın oyuncudan başlamak üzere hemen baskıdan sorumlu olmalı. (geride 3+1 emniyeti yeterli olabilir)
3-Oyun kurarken savunmadan bloklar arasına verilen paslar ya çok sert, ya da kontroller çok kötü. Ve sonucunda basit top kaptırıyoruz. Stoperler gördüğüne verip alırsa, demarke pozisyonda olan adam ortaya çıkabilir.
Melo ve Gökhan arasında pas uyumsuzluğu var.
4-Hücumda orta saha göbeğini boşaltıyoruz. Dönen toplar çok tehlikeli!!!
!!!(Melo-Selçuk)
5-Oyun kurarken, özellikle rakip sahada set oyununda iken, yön değiştirmelerini daha çok kullanmalıyız. Genişte adamımız bu yüzden var. (Melo-Selçuk)
6-Savunmadan hücuma geçişte (yani kendi sahamızda top kazanıldığında ters kanattaki bekin savunmada olacağını unutmayalım!!!)
7-Kanatlarda ve merkezde üçlü kombinasyon.
a- Kanat içeri-boşalttığı alana orta saha iç oyuncusu ve bekler.
b- Santrfor- kanat ve iç oyuncusu.
8-Kanat oyuncularının oyun kurarken, ilk önce genişte sonra içeri girmesi gerekli. (Kazım’ın sırtını çizgiye verip içeri girerek top alması lazım)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!