İşte şu ana kadar tutuklanan generaller

Güncelleme Tarihi:

İşte şu ana kadar tutuklanan generaller
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 09:19

Darbe girişimi nedeniyle bir çok kentte çok sayıda general tutuklandı. İşte illere göre tutuklu isimler...

Haberin Devamı

ANKARA

Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim, İstanbul Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Ömer Faruk Harmancık ve Kara Pilot Kurmay Yarbay Murat Karakuş, İzmir 2. Ana Jet Üssü Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk, Güvercinlik Kara Havacılık Okulu Komutanı Ünsal Coşkun'un da aralarında bulunduğu 100 şüpheli, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Ankara Batı 2. Sulh Ceza Hakimliği, 99 şüphelinin tutuklanmasına, bir kişinin serbest bırakılmasına karar verdi.      

İSTANBUL

İstanbul'da gözaltına alınan askerlerden 13'ü, İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcılığı'nda sorgulandıktan sonra tutuklama talebi ile 10. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 1'i Korgeneral , 5 Tümgeneral ve 6 Tuğgeneral, 1 Tuğamiral toplam 12 general ve 1 amiral tutuklandı.
Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen askerler ve rütbeleri ise şöyle:
* Korgeneral Erdal Öztürk
* Tümgeneral Fethi Alpay
* Tümgeneral Mehmet Özlü
* Tümgeneral Haluk Şahar
* Tümgeneral Serdar Gülbaş
* Tümgeneral Şaban Umut
* Tuğgeneral İrfan Can
* Tuğgeneral Erdal Akyıldız
* Tuğgeneral İmdat Bahri Biber
* Tuğgeneral Ahmet Biçer
* Tuğgeneral Özkan Aydoğdu
* Tuğgeneral Eyyüp Gürler
* Tuğamiral Ömer Mesut Ak

 

Haberin Devamı

İZMİR

Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen askerlerden Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural, Ulaştırma Personel ve Eğitim Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter, İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saylan, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka ve Amfibi Okullar Komutanı Tuğamiral Erdal Ergün tutuklandı.

Tutuklu sayısı 10'a yükselirken, gözaltındaki işlemleri tamamlanan Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Hakan Eser, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veyis Savaş ve Gaziemir Hava Sınıf Okulları Komutanı Tuğgeneral Ersal Ölmez de adliyeye sevk edildi.

EDİRNE

Edirne’de askeri darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

KIRKLARELİ

Kırklareli’nde başlatılan darbe soruşturması kapsamında Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak ile rütbeli 5 askeri gözaltına alarak evlerinde arama yaptı. Tuğgeneral ve askerler emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Sorgusu tamamlanan Tuğgeneral Bekir Koçak tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer askerlerin sorgularının sürdüğü belirtildi.

BİNGÖL

BİNGÖL'de, darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 49'uncu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak askeri cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

ADANA

DARBE girişimi nedeniyle Adana'da gözaltına alınanlardan aralarında İncirlik Üssü'nün Türk komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın da bulunduğu 11 asker ile 1 emniyet müdürü tutuklandı.

DENİZLİ

DENİZLİ'de 'darbe girişimi' kapsamında adliyeye sevk edilen 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile birlikte 52 rütbeli asker tutuklandı.

KASTAMONU

DARBE girişiminin ardından gözaltına alınan Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ile İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay İrfan Kızılarslan tutuklandı.

TUNCELİ

DARBE girişimi soruşturmasında gözaltına alınan Tunceli 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Abdulkerim Ünlü, Elazığ'da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

ELAZIĞ

ELAZIĞ'da darbe girişiminde bulundukları gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü, Üsteğmen Ural Çelik ile komiserler Ömer Bülbül ve Muhammed Can Gayretli tutuklandı.

AMASYA

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun yaptığı darbe girişiminin ardından, Amasya’da sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz tutuklandı.

SAMSUN

Darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, tutuklandı. Sandıklı İlçe Emniyet Müdürü Hakan Gezergün de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

BİTLİS

Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar tutuklandı.      

GAZİANTEP

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklandı.

ERZİNCAN

Darbe girişiminin ardından Erzincan’da gözaltına alınan 3’üncü Ordu Harekat Kurmay Başkanı Tuğgeneral Ekrem Çağlar, 59’uncu Topçu Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Gönültaş ve askeri yargıda görevli 6 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SİİRT

3’üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek ile birlikte toplam 3 üst düzey askeri yetkili tutuklandı.

BAKMADAN GEÇME!