Ä°ÅŸte ÅŸike iddianamesi

Güncelleme Tarihi:

Ä°ÅŸte ÅŸike iddianamesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2011 00:00

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, futbolda şike iddialarına ilişkin 31'i tutuklu 93 kişi hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. İlk duruşma 14 Şubat'ta görülecek.

Haberin Devamı

Şike soruşturmasının, Almanya'da başlatılan bahis soruşturmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nun Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayeti üzerine başladığı belirtildi.

Ä°ÅžTE ŞİKE Ä°DDÄ°ANAMESÄ°NÄ°N TAM METNİ  Â

İKİ BÖLÜM VAR

İddianamede 26 ayrı futbolcunun menajerlik şirketi bulunduğu ifade ediliyor. 401 sayfalık iddianame iki bölümden oluşuyor. İlk bölümde Olgun Peker liderliğindeki suç örgütü ve Türk futboluna ilişkin bilgiler yer alıyor. İkinci bölüm 148. sayfadan sonra başlıyor. Burada da Aziz Yıldırım'ın başında olduğu çeteden bahsediliyor.

Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe maçlarını yöneten hakemlerin sarı-lacivertli takım aleyhine karar vermemesi için girişimlerde bulunduğu, bazı müsabakalar için hakem atamalarına müdahale ettiği ve bu örgütün Olgun Peker yönetimindeki suç örgütüyle işbirliği içinde olduğu belirtiliyor.

Ä°ddianamede Olgun Peker ve Aziz Yıldırım'ın ardından üçüncü örgüt liderinden bahsediliyor. Bu kiÅŸinin ismi de Hakan Karaahmet.Â

Haberin Devamı

ÖDÜL VE CEZA SİSTEMİ
Örgüt içinde ödüllendirme ve cezalandırma sistemi bulunduğu belirtiliyor. Örneğin şike yapılması durumunda lüks villa ve araba hediye ediliyor. Şampiyonluk sonrası Ali Kıratlı'nın KKTC’ye tatile gönderildiği belirtiliyor.

ŞİKENİN KODLARI
Şike parası almanın kodu:  Kahve içmek
Aziz Yıldırım: Şirket CEO'su ya da 'bir numara'
Futbolcular: İnşaat işçisi veya mağdur

İŞTE ŞİKE İDDİANAMESİNİN GÖRÜNTÜLERİ - WEB TV


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!