İşte Rusların geliştirdiği o bilgisayar

Güncelleme Tarihi:

İşte Rusların geliştirdiği o bilgisayar
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 11:55

Yerli teknoloji üretimine önem veren Rusya'da üretilen masaüstü PC, sıra dışı donanımlara sahip.

Haberin Devamı

Rusya, elbette dünyanın en önemli PC üretim merkezlerinden biri değil. Fakat son zamanlarda bu ülkeden çıkan bazı yeni cihazlar teknoloji endüstrisi açısından dikkat çekici olabiliyor.

Geçtiğimiz yıl görücüye çıkarılan Rusya menşeili Elbrus-4C adlı model sanki 1999'dan kalmış bir PC gibi son derece yavaş bir işlemciyle geliyordu. Yeni tanıtılan bir cihaz ise bu anlamda biraz daha gelecek vaat etse de, yine de bazı "tuhaflıkları" beraberinde getiriyor.

İşte Rusların geliştirdiği o bilgisayar

Rus firma T-Platforms'un imzasını taşıyan bu 21.5 inç ekranlı bilgisayar aslında bir anlamda Rusya'nın tıpkı Çin gibi IT teknolojileri anlamında kendi bilgisayar parçalarını üretme çabasının bir ürünü. Tavolga Terminal TB-TT22BT adı verilen bu masaüstü bilgisayar modeli Intel ve AMD'nin alışılageldik x86 işlemcileri yerine yine bir Rus firma Baikal Electronics'e ait Baikal-T1 işlemcisine sahip.

Haberin Devamı

chip.com.tr'nin haberine göre genelde TV'lerde belirli yayınları izlemek için kullanılan dijital yayın alıcılarında, internete bağlanabilen giyilebilir cihazlar ve düşük fiyatlı akıllı telefonlarda tercih edilen yonga üzeri sistem MIPS'le gelen cihaz 1.2 GHz hızla çalışan 32-bit çipe sahip bir çift çekirdekli P5600 CPU'ya sahip. 8 GB DDR3 hafıza ve 64 GB depolama alanı sunan masaüstü daha çok temel bilgisayar işlevleri için tasarlanmış. Linux tabanlı Debian OS ile gelen modelde kullanıcılar web'de dolaşabiliyor ve LibreOffice gibi yazılımları da yükleyebiliyor.

İki adet USB 2.0 ve bir ethernet girişi bulunan cihazın bu yılın ilerleyen aylarında satışa çıkartılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!