İşte özlediğim Türkiye manzarası ve bir teşekkür

...

Haberin Devamı

HAYAT, Sakarya Garı'ndan geçen hızlandırılmış tren gibi gider, arkasından bakar kalırsın. Ama hayat kısa da olsa, bazı kişiler, bazı olaylar unutulmaz.

Tıpkı Adana’nın eski Valisi Hüseyin Avni Coş gibi. Vali Coş’u kim unutabilir ki? Hakikaten hemen her Adanalının belleğinde iz bırakmıştır sayın valimiz. Şimdi o, Sakarya’da hizmetlerini sürdürüyor, ama onunla ilgili her haberi, her Adanalı muhakkak ki, büyük ilgiyle takip ediyor.

Sayın valimizi bir kez daha gündeme getiren olay, bu kez Isparta-Eğirdir’den geldi. Vali Coş’un annesi Feride Coş, yaşadığı Eğirdir İlçesi'nde ağaçların sökülerek başka yere taşınmasına tepki gösterip, iş makinelerinin arasına daldı.

Sayın valimizin muhterem annesi, "İstanbul'da ağaçlar söküldü, Türkiye ayağa kaldırıldı. Şimdi bu ağaç katliamını kimse görmüyor. Çevre kirliliğinin önlenmesi için mücadele ediyoruz" dedi. Her ne kadar belediyeden yapılan açıklamada, "Orman Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, Yeni Mahalle'deki yetişmiş ağaçlarımız itinayla yerlerinden alınarak rekreasyon alanımızda hazırlanan yeni yerlerine nakledilmiştir” dense de, umurumda değil.

Haberin Devamı

Benim umurumda olan, yaşlı başlı bir kadının, doğa için, ağaçlar için kendini öne atması, en demokratik tepkisini ortaya koymasıdır. En güzeli de, bu yaşlı kadın tepkisini ortaya koyarken hiç kimse onu engellememiş, Bir fiske bile vurmak bir yana, haşa kötü bir lakırdı bile etmemiştir.

İşte benim beklediğim, özlediğim Türkiye manzarası budur. Teşekkürler sayın Feride Coş. Bu arada, sayın valimiz de annesiyle ne kadar övünse, yeridir...

Yazarın Tüm Yazıları