İşte Orhan Gencebay'ın muhteşem evi

Güncelleme Tarihi:

İşte Orhan Gencebayın muhteşem evi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 00:00

Yıllardır aşklarını taptaze tutan, birbirlerine imrenilecek bir sevgiyle bağlı bir çift onlar... Orhan Gencebay ve Sevim Emre, 32 yıldır yaşadıkları Baltalimanı’ndaki muhteşem Boğaz manzaralı evlerinin kapısını InStyle Home dergisine açtı.

Haberin Devamı

Soğuk ve rüzgarlı bir kış günü Baltalimanı’nda heyecanla Orhan Gencebay nam-ı diğer Orhan Baba ve Sevim Emre’nin yaşadıkları apartmana giriyoruz. Üst kattaki bembeyaz kapı doğru tahmin! Zile basıyoruz ve güleç yüzüyle Sevim Emre açıyor kapıyı. Biraz sonra Orhan Baba da katılıyor aramıza.
Her zaman olduğu gibi yoğun... Bir yandan sonbahar aylarında çıkması beklenen çalışmasının hazırlıklarını sürdürüyor, bir yandan Sezen Aksu, Ajda Pekkan gibi önemli starların da arasında bulunduğu yaklaşık 30 sanatçının Gencebay şarkılarını seslendireceği “tribute” albümünün heyecanını yaşıyor.

ORHAN GENCEBAY BU EVDE YAŞIYOR (FOTO-GALERİ)

DEFALARCA TAŞINMAYA KALKTIK AMA OLMADI              

Klasik tarzda döşenmiş, beyazın başrolde olduğu bu ev son derece ihtişamlı görünüyor. Sevim Emre, “Yorgunum biraz” diye söze başlıyor. “Çünkü evin her şeyiyle ben ilgilendim. Sıfırdan tasarladım.”

Hikayeyi en başından dinliyoruz. Sevim Emre ve Orhan Gencebay bu eve 1980 yılında, yani tam 32 yıl önce taşınmış. Yıllar içinde evde değişiklikler olmuş elbette. Mobilyalar ve aksesuvarlar birçok kez yenilenmiş ama daireden hiçbir zaman vazgeçmemişler. Bunda eşsiz Boğaz manzarası da etkili olmuş tabii...
“Defalarca taşınmayı düşünüp ev baktık. Birçok ev gezdik ama buraya gelince hep vazgeçtik” diyor Emre... Orhan Gencebay da onun sözlerini destekliyor: “Bundan sonra da bir yer aramayı düşünmüyoruz. Bu ev bize yetiyor. Zaten iki kişiyiz. Çocuklar da kendi evlerinde yaşıyorlar artık.”

Haberin Devamı

SICAK BİR YUVA HİSSİ VERSİN İSTEDİM

Evden çıkmama kararı aldıkları noktada, yani yaklaşık yedi ay önce evin tüm iç dekorasyonunu değiştirmeye karar vermişler. Sevim Emre kolları sıvamış. Önce birkaç iç mimardan fikir almış. Ama onların sunduğu çözümler pek içine sinmeyince “Bu evde 32 yıldır yaşıyorum, evimi en iyi ben tanırım” düşüncesiyle işe girişmiş.

Mobilyacıları dolaşıp hazır mobilya seçmek yerine, yıllardır kafasında kurguladığı modelleri çizmiş, istediği renk ve kumaşlarla onları hazırlatmış.
“Çağlayan’da bir oyma atölyesiyle birlikte çalıştım. Tüm aynaları, heykelleri tek tek yaptırdım” diyen Emre, çok sevdiği mora eşlikçi olarak beyazın gideceğini düşünmüş. Bunda hiç yanılmamış. “Evime girdiğim zaman sıcak bir yuva hissini yaşamak istiyorum. şimdiye kadar hep öyle oldu. Tamamen bu hissiyatla yaptırdım her şeyi” diyor.

Güzellik kraliçesi (1963’te Türkiye Güzeli seçilmişti) seçilmeden önce Güzel Sanatlar Akademisi’nde okuduğunu, dekorasyona o zamandan beri ilgisi olduğunu da sözlerine ekliyor.

Haberin Devamı

ALTIN VARAKLI SALON ÜÇ BÖLÜME AYRILMIŞ

Klasik tarzı seven Sevim Emre, oymaların, altın varakların manzarayla çok güzel uyduğunu düşünüyor. 180 metrekarelik ev dört oda ve bir salona sahip... Kapıdan içeri girildiğinde tam karşıda mor bir dinlenme koltuğu, hemen arkasındaki duvarda ise boydan boya bir ayna yer alıyor.

Girişin hemen solunda mutfak, sağ tarafında ise küçük bir banyo var. Mutfağı geçip salona girildiğinde muhteşem bir deniz manzarası çarpıyor göze...

L şeklindeki salon üçe bölünerek tasarlanmış. Bir bölüm yemek odasına ayrılmış. Bembeyaz masa, mor kadife kumaşla kaplanmış ve altın renkte detaylandırılmış sandalyelerle çevrelenmiş. Masanın üzerinde ise ıtalyan Capodimonte biblolar ve aksesuvarlar var.

şöminenin bulunduğu alan, oturma bölümü olarak düzenlenmiş. Burada bembeyaz koltuklar yer alıyor. Camdan yansıyan deniz manzarası duvardaki altın varaklı aynaya vuruyor.

Üçüncü bölümde ise beyaz bir koltuk ve mor tekli koltuklar yer alıyor. Sevim Emre, boydan boya cam kaplı pencerenin kenarında iki küçük koltuk ve bir sehpa ile bir keyif köşesi yaratmış.

Haberin Devamı

BİR AŞK BİR ÖMRE YETER

Salon kapısından çıkıp koridoru takip ettiğinizde sol tarafta çiftin yatak odası bulunuyor. Buraya da klasik tarz ve beyaz renk hakim. Detaylarda yine altın rengi var. ırili ufaklı melek bibloları, mekana huzurlu bir hava katıyor.

Buradaki kapı Gencebay-Emre çiftinin spor yaptıkları küçük bir odaya açılıyor. Hemen ilerisinde krem rengin hakim olduğu banyo ile yine mor ve beyazın dikkat çektiği misafir odası var.

Koridorun sonunda çiftin TV ve film seyretmekten keyif aldıkları bir sinema odası tasarlanmış. Geniş kanape ve üzerindeki yastıklar son derece konforlu görünüyor.

Yaşanmışlıkları ve yeni dokunuşlarla burası tam bir huzur yuvası. Zaten Orhan Gencebay ve Sevim Emre çifti de tam 38 yıldır birlikteler ve birbirlerine hâlâ aşıklar.

Birbirlerini bunca yıldır birbirine bağlı kılan şeyin ne olduğunu soruyoruz. Sevim Emre önce davranıyor: “Bir aşk bir ömre yeter. Evde kadın çok önemli. Çünkü evi sıcaklaştırıyor ve mutluluk da kendiliğinden doğuyor. Ben ‘Git’ demesem Orhan Bey evden gitmez. Evini sever, burada huzur bulur.”

Haberin Devamı

38 YILDIR ORHAN BEY’E KAPIYI BEN AÇARIM

Sevim Emre, 38 yıldır kapıyı Orhan Gencebay’a kendisinin açtığını, eve hiçbir zaman ondan sonra geldiğini hatırlamadığını gururla söylüyor. Evde yardımcısı olmasına rağmen yine de her şeyle kendi ilgilendiğini de özellikle vurguluyor. Sabah kahvaltılarını, yemekleri kendisi hazırlıyor. Bu durumun yorucu değil, mutluluk verici olduğunu da ekliyor.

Emre’ye göre aşk sadece iki insanın birlikte olması değil. “ılk görüşte aşk derler ya. O, heyecan sadece. Asıl uzun yıllar birlikte olduğunuzda aşk oluyor. ıki kardeş bile anlaşamazken, iki ayrı insan bir araya gelip bir ömrü paylaşıyor. Bu noktada sabır çok önemli.”

Haberin Devamı

YAŞAMIN MASTER PLANI YAPILMAZ

Yıllardır aşk üzerine söz yazmış, beste yapmış bir sanatçı olarak Orhan Gencebay’a soruyoruz aşkla ilgili düşüncelerini. “Benim ‘Olsa da elinde en büyük kudret, verirken titreyen elden istemem’ diye bir sözüm var. Her şey gönülden olmalı. Sevgi de böyledir. Hesaplı sevgi olmaz” diyor ve ekliyor: “Aşktan canı yanan insanlar için de, ‘Eğer aşka büyük cevap verebilseydim, onun da benim gibi sevmesini isterdim’ demiştim. Ben size bu konuyla ilgili çok söz söyleyebilirim çünkü sevenin gerçeği aşktır.” Her şeyin son derece uyumlu göründüğü bu evde hiçbir şeyin tesadüf eseri olmadığının bir kez daha farkına varıyoruz. Birbirine büyük bir aşkla bağlı çiftin söyledikleri, özellikle Orhan Baba’nın son söyledikleri kulaklarımızda yankı buluyor: “Biz 38 yıldır birlikteyiz, bir plan yapmadık bu konuda. Yaşamın master planı yapılmaz!”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!