İşte o kafa!

SAADET Partisi'nde Şeker Bayramı'nın son günü bayramlaşma yapılıyor. Genel merkeze her gelene bir de takvim hediye ediliyor. Duvara asılacak bölümünde kocaman ‘‘Saadet Partisi’’ yazılı.

Yılın 365 gününü kapsayan, çeşitli dini yorumlar getiren takvimin adı ‘‘Hicret Takvimi’’.

İçinde neler var neler! Turan Yılmaz bir bölümünü yazdı.

İşte rastgele bazı alıntılar.

Bunları okurken unutmayın! Bu parti, Türkiye'de seçime girecek ve iktidara talip! Yani bu kafa, seçmen oy verdiği takdirde Türkiye'yi yönetecek.

Bir zamanlar yönetmişti de!

l970'li yıllarda Ecevit'le, daha sonra Demirel'in başkanlığında kurulan milliyetçi cephe hükümetlerinde ve son olarak l980'li yıllarda Çiller'le koalisyon ortağı oldular, ülkemizi hallaç pamuğu gibi attılar.

Aslında suç onların değil, onları ülke yönetimine karıştıran Ecevit, Demirel, Çiller gibilerin.

Son macerayı hep birlikte yaşadık. Refahyol döneminde Necmettin hocaefendi başbakanlık yapıyordu ve ülke güme gidiyordu.

28 Şubat muhtırasını yiyince korkup kaçtılar. Kaçmak zorunda kaldılar.

* * *

Şimdi gelelim bayram günü parti genel merkezinde dağıttıkları takvime ve içinde yer alan bazı incilere:

‘‘Yemeği yer sofrasında yemelidir çünkü sıhhate ve edebe (terbiyeye) daha uygundur. Yemeğe başlarken sağ elin şehadet parmağını dil ile ıslatıp tuza bandırarak, yine dil ile yalayıp ondan sonra yemeğe başlanılmalıdır.

Yemeğe tuz ile başlayıp tuz ile bitirmelidir. Zira tuzda deva ve şifa olduğu bildirilmiştir.

Suyu bir nefeste içmeyiniz. Suyu bir nefeste içmek şeytan işidir sözü ne kadar yerindedir.

(Orucu bozmayan şeylerden biri) Bir kadına bakmak ve düşünmek suretiyle meni gelmesi. (Maşallah, böylesi de varmış! Helal olsun).

Bizim örf ve adetimizde, kadının önden gitmeyip yolda arkada kalması vardır.

Aksıran kimse elhamdülillah der. Yanında bulunan kimse ona yerhamukellah der. Aksıran ona cevapla yehdina ve yehdimükümallah der.

İpek giymek ve altın kullanmak erkeklere haram, kadınlara helaldir.

Cenaze gömüldükten sonra kabirde bir müddet durmak gerekir. Bu müddet, bir deve boğazlayıp eti parçalanıncaya kadar geçen bir zamandır.

Hanımların saç kestirmesi: Kendilerini erkek şekline koymamak şartıyla ve eşinin zevkine göre, bir bayan kuaföre saç yaptırabilir veya kestirebilir. Burada asıl olan, kocasının istek ve arzusudur.
(Böyle kadını bu devirde ara ki bulasın).

* * *

Bunlar Saadet Partisi adına bu takvimi bastırıyorlar. Takvimde ayrıca bu partinin yayın organı olan şeriatçı gazetenin ilanları var.

Bu takvimi parti merkezinde bayramın son günü herkese dağıtıyorlar.

Takvimde, 31 Mart irtica olayına karıştığı için Osmanlı döneminde yargılanıp ceza alan, İstiklal Harbi'nde Yunan ordusundan yana tavır koyup Milli Mücadele'yi baltalamaya kalkışan, şapka devrimine karşı çıkan, şapka bahanesiyle yurdun çeşitli yerlerinde çıkarılan isyanlarda parmağı olan ve İstiklal Mahkemesi kararıyla idam edilen İskilipli Atıf Hoca'dan ‘‘muazzam şehit’’ diye söz ediliyor.

Böyle bir takvimi, bir siyasi parti dağıtıyor!

* * *

Bunların daha önce kurduğu bütün partiler, Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatıldı. En son Fazilet kapatıldı ve içinden iki ayrı parti çıktı:

Saadet Partisi ve Tayyip başkanlığında Ak Parti.

Tayyip
son derece uyanık. İşi daha dikkatli götürüyor.

Fakat Saadet'te değişen bir şey olmadığı anlaşılıyor.

Takvim deyip geçmeyin. Şimdi düşünün ki, 2002 yılı için böyle bir takvim çıkaran ve parti merkezinde iki gün önce herkese hediye eden parti, ileride seçime girecek ve iktidar olmak için milletten oy isteyecek.

Ona oy verenler de olacak!

Bu kafa belki de iktidar olup Türkiye'yi yönetecek!

Geçmişten hiçbir ders almamışlar ve günümüzde bile nelerle uğraşıyorlar!
Yazarın Tüm Yazıları