İşte o kadın

Güncelleme Tarihi:

İşte o kadın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 00:00

Adam paranın patronuydu. Kadın başarılı bir gazeteci. Adam, Fransa’nın 75 yıl sonra ilk Yahudi cumhurbaşkanı olacaktı. New York’tan gelen bir telefonla hayatları tepetaklak oldu.

Haberin Devamı

KOCA, tecavüz iddiasıyla dünya gündemine oturdu. Karısı ise onu hapisten kurtarmak için 6 milyon dolar ödeyerek rolü çaldı. İşte o kadının hikayesi:
 Anne Elise Schwartz, 1948 yılında New York’ta dünyaya geldi. Naziler’den ABD’ye sığınan bir ailenin kızıydı. Babası, bir yıl sonra soyadını “Sinclair” diye değiştirdi. Annesi meşhur sanat koleksiyoncusu Rosenberg ailesinden geliyordu. Büyükbaba Rosenberg, Picasso gibi  bir çok ünlü ressamın eserlerini toplayan bir koleksiyonerdi.

Ünlüleri konuşturdu

Anne Sinclair, siyaset ve gazetecilik eğitimi aldıktan sonra muhabir olarak iş hayatına atıldı. Şu günlerde sıkıntılı günler yaşamasına neden olan ikinci kocası Dominique Strauss-Kahn (D.S.K.) ile 1991 yılında evlendi. Kadın, o zamanlar meşhur bir televizyon talkşovcusuydu. Reyting rekoru kıran şovuna François Mitterrand’dan Madonna’ya, eski ABD Başkanı Bill Clinton’dan Yves Montand’a kadar pekçok ünlü konuk olmuştu.
D.S.K’nın ise, bu üçüncü evliliğiydi, Anne Sinclair’in ise ikinci. Kadın, sonrasında kocasıyla çıkar çatışması olmasın diye o meşhur talk şovundan vazgeçti. TF1 kanalının genel müdür yardımcısı, sonra da internet bölümünün genel müdürü oldu. Zengin ve rahat bir hayatları vardı. Bu bolluğu da büyük ölçüde, büyükbaba Rosenberg’in zengin sanat koleksiyonuna borçluydular. Öyle ki, ressam Henri Matisse’ye ait “Harmonie Bleue” isimli tablo 2007 yılında satıştan 33.6 milyon dolar getirmişti. Kadın gazeteci her ne kadar 13 yıl süren bir talkşov kariyerinin ardından iktidar hırsı olmadığı söylese de kocası Dominique Strauss-Kahn’ın siyasi hedeflerinin hem maddi, hem de manevi en büyük destekçisiydi. D.S.K.’nın ülkeye dönmesi ve seçimlerden galip çıkarak cumhurbaşkanı olması için herşey hazırdı. İşte hayalleri tam da burada suya düştü. Seks skandalı iddiasıyla D.S.K. hayatının dibine vurduğunda ona el uzatan yine Anne oldu.

Haberin Devamı

Komşular tedirgin

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn (DSK), 24 saat ev hapsinde kalacağı New York’ta Sıfır Noktası’na yakın Broadway 71’deki dairesine önceki gün taşındı. Yüzlerce gazeteci evin önünde kamp kurdu, canlı yayın araçları caddeyi doldurdu. DSK’nın yeni komşuları ise tedirgin. Gemma Harding isimli kadın, “Taşındığı haberi hoşuma gitmedi. Biraz ürkütücü buldum” dedi. Nicole Mitrovic (23) isimli genç komşu ise “Bu durumdan hoşnut değilim. Gözlerimi dört açacağım” dedi. Bu arada tarihi Empire Building, DSK’nin gelişiyle turistler için başka anlam kazanmaya başladı. Binanın önünden geçen turist otobüslerindeki rehberler  “solda tecavüzle suçlanan Fransız’ın kaldığı binayı görüyorsunuz” demeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!