İşte Mirsad Türkcan'ın yeni görevi

Güncelleme Tarihi:

İşte Mirsad Türkcanın yeni görevi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 12:14

Türk Basketbolunun en önemli isimlerinden, Mirsad Türkcan Fenerbahçe Ülker'de jübile yapmaya hazırlanıyor. 16 Eylül Pazar günü CSKA Moskova ile oynanacak maçın ardından veda edecek olan Mirsad'ın sarı lacivertli camiadaki yeni görevi de belli oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Basketbol Şube Genel Koordinatörü Kemal Dinçer'in katılımıyla düzelenen basın toplantısında Mirsad Türkcan'ın, jübilesinin ardından Fenerbahçe Ülker'de Dış İlişkiler Sorumlusu olarak görev yapacağı açıklandı.

MİRSAD TÜRKCAN'DAN HÜRRİYET'E ÖZEL AÇIKLAMALAR - Fatih Sabovic'in röportajı

Mirsad: Gurur doluyum

Türk Basketbolunun ve Fenerbahçe Ülker’in önemli isimlerinden Mirsad Türkcan, 20 yıllık faal basketbol yaşantısına Fenerbahçe Ülker forması altında nokta koyacak olması nedeniyle gurur dolu olduğunu söyledi.

Mirsad Türkcan, tüm basketbolseverleri, 16 Eylül Pazar günü Fenerbahçe Ülker ile CSKA Moskova arasında, Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da, Fenerbahçe Ülker ile CSKA Moskova arasında oynanacak ve geliri hayır işlerine ayrılacak jübile maçına davet etti.

Haberin Devamı

Mirsad Türkcan’ın, kendisini herkesten farklı kılan özelliklere sahip çok büyük bir basketbolcu olduğunu söyleyen Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer ise Mirsad’ın gelecek sezondan itibaren Fenerbahçe Ülker idari kadrosunda yer alacağını duyurdu.

Henüz faal basketbol yaşantısını sürdürürken bile Türk Basketbolunun unutulmazları arasına giren Mirsad Türkcan, jübile maçının programını ve duygularını Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna aktardı. Toplantıda Mirsad’a, Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer de eşlik etti.

Kemal Dinçer: "Mirsad İdari Kadromuz içinde yer alacak"

Toplantıda ilk olarak söz alan Kemal Dinçer, "Mirsad, kendisini herkesten farklı kılan ve hep anlatılacak özelliklere sahip çok büyük bir basketbolcuydu. Sadece ülke çapında değil, global anlamda da bu böyleydi. Milli takım ve kulüplerin başarılarında Mirsad’ın büyük katkısı oldu, yurtdışında oynarken de bizi gururlandırdı. Mirsad’ın, benliğinin yüzde yüzünü vermediği, bir top için yere atlamadığı, bir ribaund için mücadele etmediği bir maça rastlayamazsınız. Bu nedenlerle, kendisine hep ayrı bir yer edindi ve çok sevildi. Kulüp ve altyapı antrenörleri oyuncularına, hep kendisini örnek verdi. Fenerbahçe Ülker forması altında yaşadığı güzel yıllardan sonra kariyerini sonlandırmaya karar verdi. Yeri doldurulamaz bir oyuncu olduğu için bu durum bizler için de üzücü ve düşündürücüdür. Tabii bundan sonra kendisine daha çok zaman ayıracak ama; Fenerbahçe Ülker camiası içinde kalması, bizim organizasyonumuza katkı yapması yönündeki talebimize olumlu cevap verdi. Kendisi, gelecek sezondan itibaren dış ilişkilerden sorumlu olarak idari kadromuzun içinde yer alacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sosyal olaylara duyarlılığı ve jübilesinin gelirini hayır işlerine aktaracak olması nedenleriyle de Mirsad’ın alkışlanacak bir oyuncu olduğunu belirten Kemal Dinçer, "Jübile organizasyonun en güzel ve Mirsad’a layık şekilde gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz. Ayrıca, Mirsad’ın jübile maçının 2012-2013 sezonunda çok iddialı bir kadro kuran Fenerbahçe Ülker’in Türkiye’deki ilk maçı olması ve bu rekibin de Avrupa’nın sayılı ekiplerinden CSKA Moskova olması büyük önem taşıyor. Bu sürece katkı veren Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım’a, Sayın Semih Özsy’a ve Ülker camiasına teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

"16 Eylül’de hep beraber olacağız"

Haberin Devamı

Mirsad Türkcan ise, "1993 yılında Efes Pilsen’de başladığım kariyerime Fenerbahçe Ülker’de son veriyorum. Kariyerime bir çok basketbolcunun yaşamak isteyeceği şeyleri yaşayarak son veriyor olmaktan gurur duyuyorum. Fenerbahçe Ülker forması ile kariyerimi sonlandırmaktan dolayı da ayrıca gurur duymaktayım. 20 sene bizi takip ettiniz. İyi ve kötü günlerim oldu. Basketbol sahalarında büyük sevinçler ve büyük üzüntüler yaşadım. Ama geriye dönüp baktığımda aklımda hep güzel anılar olduğunu görüyorum. Basketbolu ve Fenerbahçe’yi ne kadar çok sevdiğimi biliyorsunuz. İnşallah 16 Eylül’de hep beraber olacağız. Fenerbahçe seyircisi, bildiği gibi beni uğurlayacak. Sayın Başkan Aziz Yıldırım’a, Semih Özsoy’a, Ülker Ailesine teşekkür ediyorum. Gelirini, Yeni Pazar’da yarım kalmış, hasta ve engelli çocuklar için yapılan hastanenin inşaatında kullanacağımız bu maçta desteklerinizi beklemekteyiz" dedi.

Haberin Devamı

Geliri, Novi Pazar’da yarım kalan zihinsel ve bedensel engelliler hastanesine bağışlanacak olan ve 16 Eylül Pazar Günü Fenerbahçe Uluslar arası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da oynanacak Mirsad Türkcan’ın jübile maçı, Fenerbahçe Ülker-CSKA Moskova karşılaşmasının biletleri, tüm Biletixlerden 10-20 ve 30 TL fiyatlarla satışa sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!