İşte Lice'de yakalanan teröristler

Güncelleme Tarihi:

İşte Licede yakalanan teröristler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 11:58

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki terör operasyonunda arazide sıkıştırılan PKK'lı 6 terörist, silah ve teçhizatlarıyla yakalandı.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamada, Lice'nin dağlık alanında aralarında terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, yerleşim yerlerinde tespit edilen iş birlikçi ve aranan kişileri yakalamak, örgütün finans kaynağı uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" başlatıldığı anımsatıldı. 

Operasyonda, Lice'nin Seyrek köyü kırsalında teröristler ile sıcak temas yaşandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yaşanan sıcak temasın sonunda arazide sıkıştırılan 6 bölücü terör örgüt mensubu silah ve teçhizatlarıyla güvenlik güçleri tarafından yakalanmış ve haklarında adli süreç başlatılmıştır. Teröristlerle birlikte bir bixi, 5 kalaşnikof, 7 el bombası, 10 şarjör, 434 fişek, 2 telsiz, örgütsel doküman, hava görüntülerini engellemek amacıyla kullanılan şemsiye, yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirilmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!